Kobe Ilsen presenteert nieuwe reeks met poule van 21 wijzen

Na 18 jaar keert het legendarische De 3 wijzen terug op Eén vanaf zondag 9 april. Het ijzersterke format blijft behouden, maar het alom bekende humoristische programma wordt in een hedendaags jasje gestoken. Kobe Ilsen loodst de kandidaten, de wijzen en de kijkers als galante gastheer door de avond. Die wijzen zijn niet van de minste: onder andere Tom Waes, Marleen Merckx, Jeroen Meus, Peter Van de Veire, Cath Luyten en Bart Peeters doen mee in De 3 wijzen.

Ontdek alle namen van de wijzen en meer info over de nieuwe reeks hieronder.

De 3 wijzen: vanaf 9 april elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Kobe Ilsen:

Met veel respect voor het origineel maken we een eigentijdse versie van De 3 wijzen. Ik kijk ernaar uit om een hele nieuwe generatie te laten kennismaken met het programma.

Waarheid van onzin onderscheiden

Waarvoor dient dit gadget? Hoe gaat dit filmpje verder? Bestaat deze website echt? Welk van deze waanzinnige verhalen is gewoon waar?

Twee onbekende kandidaten krijgen allerlei vragen voorgeschoteld en moeten inschatten welke van de 3 wijzen het juiste antwoord geeft. Wie van de wijzen is oprecht en wie maakt iedereen zomaar iets wijs? De kandidaat die er het best in slaagt waarheid van onzin te onderscheiden, mag naar de finale. Daar vertelt elke wijze een persoonlijke anekdote. Als de kandidaat erin slaagt de drie verhalen perfect in te schatten, wint hij 5000 euro extra bovenop het al vergaarde bedrag.

De wijzen

Geen De 3 wijzen zonder een panel van spitsvondige en enthousiaste wijzen, natuurlijk. Elke aflevering maken drie wijzen het de kandidaten moeilijk met allerlei verhalen en verzinsels: wie van hen spreekt de waarheid?

Die wijzen zijn niet de minste: Tom Waes, Maaike Cafmeyer, Jeroen Meus, Goedele Wachters, Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Sam Gooris, Marleen Merckx, Peter Van de Veire, Olga Leyers, Rob Vanoudenhoven, Cath Luyten, Bart Peeters, Erik Van Looy, Siska Schoeters, Steven Van Herreweghe, Tine Embrechts, Sven De Leijer, Gert Verhulst, Danira Boukhriss en Lieven Scheire halen hun beste leugentjes naar boven.

De rubrieken

Elke week keren een aantal rubrieken terug in De 3 wijzen. Zo gaat Kamal Kharmach wekelijks de hort op en vraagt toevallige passanten naar hun sterkste verhaal. Als het filmpje stopt, vullen de 3 wijzen aan. Maar wie van hen vertelt de waarheid?

Bekende Vlaamse artiesten brengen een onderwaterversie van hun bekendste hit. Bart Kaëll, Isabelle A, Belle Perez, Frederik Sioen, De Romeo’s, Lisa Del Bo, Compact Disk Dummies en Fleddy Melculy wagen speciaal voor De 3 wijzen een sprong in het onbekende. En daar stelt Kobe natuurlijk een vraag over. Kunnen de kandidaten het antwoord van de wijzen goed inschatten?

Iedereen tegen kanker-special

Op zondag 23 april zendt Eén een special uit van De 3 wijzen ten voordele van Iedereen tegen kanker. De 3 “grijzen” Jacques Vermeire, Gerty Christoffels en Walter Grootaers en kruipen in hun rol van vroeger en toveren als wijzen de meest gekke verhalen uit hun hoed, met een heleboel humor en plagerijen tussendoor. Ook Kurt Van Eeghem duikt natuurlijk op in de special. Over deze special volgt later nog meer informatie.

De 3 wijzen: vanaf 9 april elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: