BSF blikt terug op een geslaagde editie van het BSF OFF.

Na een jaar wachten gaat morgen het BSF weer van start. De podia in het hart van de historische stad zijn klaar om opnieuw duizenden festivalgangers te verwelkomen. van 14 tem 18 augustus geven 55 bands - waaronder 29 uit België - het beste van zichzelf op de podia aan het Paleizenplein, de Kunstberg en La Madeleine.

Vandaag 14/08 kan je er Christine and The Queens, Son Lux, Tove Lo, maar ook Brusselse belofte 'Glauque', of 'Focus Knack geheimtip' 'Dampa' (Fr) gaan checken, naast Eiffel, Sein, Collectif 13, Krakin’ Kellys en Les Fatals Picards. Check de volledige programmatie en alle praktische info op www.bsf.be

Het Brussels Summer Festival kan tevreden terugblikken op deze eerste editie van BSF OFF. Gedurende 6 weken heeft dit nieuwe start-event van het Brussels Summer Festival Brussel in beweging gebracht en ongeveer 3000 mensen verzameld in meer dan 34 bars van de hoofdstad. 34 concerten of DJ-sets met jonge turken als Okamy, A Boy With A Beard of Ana Diaz. Zelfs tot twee keer toe in bars die populair zijn bij de Brusselse jeugd als Café La Pompe en GreenLab.

Sophie Barrière getuigt "Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld een ander publiek te bereiken dan onze gebruikelijke klanten en bovendien heeft onze de kans gegeven een jonge Brusselse rapster die overloopt van talent te kunnen voorstellen aan ons publiek. De BSF OFF was zeker een hoogtepunt van onze zomer hier bij Green Lab en we hopen dit in 2020 te kunnen overdoen! "

Dankzij de BSF-OFF konden we het Brusselse publiek in al zijn diversiteit ontmoeten. Via onconventionele programmering op verschillende plaatsen in de hoofdstad, gaande van een klassieke pianoconcert tot urban beats en elektrische gitaarriffs, wilden we een voorproefje geven van wat het BSF eigenlijk is: een waar volksfeest, open voor iedereen en waar alle muzikale genres hun plaats hebben. Feedback van het publiek en de deelnemende bars moedigt ons aan om dit uitstekende idee te herhalen en verder uit te bouwen voor toekomstige edities. Door de selectie van deelnemende locaties en de programmatie verfijnen, kunnen we de inwoners van Brussel in staat zal stellen ten volle van hun zomer te genieten en allerlei ontdekkingen te doen.

check ook het nevenactiviteiten programma BSF Extra http://www.bsf.be/extra

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: