Zojuist is live in de uitzending van RTL Late Night bekendgemaakt dat Davina Michelle het voorprogramma van P!NK op 11 augustus op het Malieveld in Den Haag mag verzorgen. De zangeres, die dit zelf nog niet wist, werd door presentator Twan Huys volledig verrast met dit nieuws. Kaarten voor het extra concert van P!NK in Den Haag zijn reeds in de verkoop.

In 2017 plaatste Davina Michelle, die opgroeide in Nieuwerkerk aan den IJssel, een cover van P!NK's nummer ‘What About Us’ op haar Youtube-kanaal. De onverwachte, positieve reactie van het internationaal popicoon P!NK hierop, zorgde ervoor dat Davina Michelle in korte tijd bekend werd in zowel Nederland als Amerika. Hoe groot het succes in eigen land inmiddels is, wordt duidelijk door haar hit ‘Duurt Te Lang’, die voor de achtste opeenvolgende week op de eerste plaats in de Top 40 te vinden is. Nooit eerder stond een Nederlandse zangeres zo lang bovenaan de hitlijst. Bovendien ontving Davina Michelle eerder deze week de Top 2000 Award als hoogste nieuwe Nederlandse binnenkomer. De zangeres, die genomineerd is voor een Edison, staat met ‘Duurt Te Lang’ op positie 477.

In het kader van haar Beautiful Trauma World Tour 2019 geeft P!NK twee concerten in Nederland. Vorige week voegde ze de extra show op zondag 11 augustus op het Malieveld in Den Haag toe wegens de grote vraag naar kaarten. Het concert dat op zondag 16 juni in de Johan Cruijff ArenA plaatsvindt was binnen enkele minuten uitverkocht.

Sinds haar debuut in 2000 heeft P!NK al zeven studio albums en 1 Greatest Hits album uitgebracht. De zangeres heeft wereldwijd meer dan 57 miljoen albums, 75 miljoen singles en meer dan 2.4 miljoen dvd’s verkocht. Bovendien kwamen 15 van P!NK’s singles op de nummer één positie in de hitparades van vele landen. Daarnaast ontving ze drie Grammy Awards en 19 nominaties, een Daytime Emmy Award, drie Billboard Music Awards, zeven MTV Video Music Awards (inclusief de Michael Jackson Vanguard Award in 2017), twee MTV Europe Awards en twee People’s Choice Awards. De zangeres treedt op in uitverkochte concertzalen over de hele wereld en in 2013 werd P!NK ook nog eens uitgeroepen tot Billboard’s Woman of the Year.

Haar zevende studioalbum Beautiful Trauma is met platina bekroond en kwam binnen op de nummer 1 positie van de Nederlandse album charts en de Billboard 200. Ze haalde hiermee een persoonlijk verkooprecord van de meest verkochte albums binnen de eerste week. Daarnaast debuteerde het album op nummer 1 in 10 andere landen, in de Billboard’s Top Album Sales Chart en de Digital Albums Chart. De eerste single, "What About US", werd platina en ontving een Grammy-nominatie voor de Best Pop Solo Performance. Met die single behaalde ze de nummer 1 positie in Nederlandse airplay charts en scoorde ze haar negende nummer 1 positie in Billboards' ranglijst Adult Pop Songs in de categorie 'vrouwen'.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Davina Michelle, P!nk
Datum: 
Zondag 11 augustus 2019
Locatie: 
Malieveld, Den Haag

Reservatie:

Meer over