Op zondag 4 november komt David Byrne naar Amsterdam voor een show in AFAS Live. De show is onderdeel van zijn American Utopia Tour die in het teken staat van zijn gelijknamige onlangs verschenen album. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start aanstaande vrijdag 6 juli om 10uur.

American Utopia is David Byrne’s eerste solo-album sinds 14 jaar. Het album kwam begin dit jaar binnen op de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten. Voor de eerste twee singles Everybody’s Coming To My House en Every Day Is A Miracle werkte Byrne samen met Brian Eno. Met een nieuw album op zak toert de oudfrontman van Talking Heads de hele wereld over. Samen met een twaalfkoppige band speelt hij nummers van zijn nieuwe album, maar ook vele Talking Heads klassiekers. De bijzondere choreografie van de show is bedacht door Annie-B Parson, met wie Byrne ook werkte voor Love This Giant zijn samenwerking met St. Vincent.

Byrne zelf zegt over de show: “This is the most ambitious show I’ve done since the shows that were filmed for Stop Making Sense.”.

The American Utopia World Tour startte afgelopen maart in de Vernigde Staten, met o.a. een bijzondere show op Coachella, waarna Zuid-Amerika en Canada volgden. Eerder deze maand ging het Europese deel van de tour van start in het Veringd Koninkrijk om vervolgens verder te reizen naar het vaste land van Europa. Afgelopen weekend speelde Byrne de show op een uitverkocht Down The Rabbit Hole en ontving lovende recensies.

Zonder David Byrne had de moderne pop en rock er compleet anders uitgezien. Al sinds Talking Heads’ debuut 77 experimenteert de baanbreker even vogelvrij als nietsontziend met een breed scala aan stijlen en genres; van new wave, punk en afrobeat tot theater, film en kunst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
David Byrne
Datum: 
4 november 2018
Locatie: 
AFAS Live, Amsterdam

Reservatie:

Meer over