Na een periode van 14 jaar brengt techno en electronica- icoon Dave Clark zijn derde album uit, ‘The Desecration of Desire’.(via BMG). “Ik besloot het album te schrijven zoals een boek, hoofdstuk na hoofdstuk, in die volgorde trouwens terug te vinden op het album”.

Het album begint met schurende, pakkende sounds in het openingsnummer ‘Exquisite’, je waant je omringd door industriële geluidsmuren aan een ritme van electronische stoomlocomotieven. Dit krijgt een vervolg in volle beats in Descreation of Desire. De Brasschaatse Confetti’s herrijzen hier even voor de aandachtige luisteraars.

‘Is Vic There’, is een donkere majestueuze cover van The Department S(1981), weliswaar in een tragere sublieme bewerking. Het nummer maakte een grote indruk op Clarke tijdens zijn jeugd. Louisahhh’s sudderende vocal, maakt het nummer af in stijl.

‘Frisson’ knipoogt naar het post-punk tijdperk met kille en sterke drums. ‘Plasmatic’ start met roboteske vocals en creëert een holtegevoel. ‘Dot Forty One’ wordt dan weer gehuld in een laagje orchestrale thriller-filmmuziek. ‘Charcoal Eye’s, synthetiseert de vertellende stijl à la Mark Lanegan ( oprichter van Queens of the Stoneage) met uptempo beats.

Clark nodigde Lanegan uit in Amsterdam, voor opname van de hitsingle ‘Charcoal Eyes’. Lanegan keert nog eens terug in het nummer ‘Monochrome Sun’, een bruisende track waarbij vervormde drums je doen hersenkronkelen.

Het paranoïde ‘Cover up my eyes’ is gestoeld op post-humane techno. ‘I’m not afraid, met zang van Portishead zangeres Anika , is een ander buitenbeentje. Het nummer begint met een baslijn in de pure zin van het woord, naar de hand van Keith Tenniswood.

‘Death of Pythagoras’ drukt de luisteraar terug met guurheid in zijn bioscoopzetel. Het album is sterk samenhangend, autobiografisch, van begin tot het einde. Het giet Clark’s leven, vol punk, new wave,industriële sounds in een origineel fascinerend geheel.

Live dates

  • 17/11/17 Kompass, Gent
  • 26/01/18 Ampere, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: