Daphne debuteert met reportage over Leuven op 16 november

Op zaterdag 16 november maakt Daphne Paelinck haar debuut als reporter voor Vlaanderen vakantieland op Eén. Daphne is vooral actief als actrice op tv en in het theater, maar voortaan verkent ze ook letterlijk en figuurlijk nieuwe wegen als reisreporter. Haar eerste reportage draaide Daphne in Leuven, waarbij ze via verborgen plekjes de studentenstad net iets anders beleeft.

In haar eerste Vlaanderen vakantieland-reportage neemt Daphne Paelinck de kijkers mee langs de beste hotspots van Leuven en ontdekt ze dat je een citytrip net iets anders kan beleven door op zoek te gaan naar verborgen plekjes.

Cultuur opsnuiven

In Museum M ontdekt Daphne het oeuvre van Michiel Coxcie, een onbekende Vlaamse schilder die door het leven ging als ‘de Vlaamse Rafaël’. Vooral zijn kopie van het meesterwerk Het Lam Gods, mét aanpassingen en een eigen visie, zijn een bezoekje meer dan waard.

Die portie cultuur in een gevestigde waarde als Museum M zet meteen de toon: Leuven belooft de ideale plek te zijn om te citytrippen, maar net iets anders. Ook een stop langs een kunstgalerij of het heerlijke eten in Julia en Elias verrassen Daphne. Rasecht beginnend muzikaal talent spot ze dan weer in Het Depot, waar bezoekers kennis maken met heel wat nieuwe namen. De bekendere namen neemt Daphne er maar al te graag bij.

Anderes shoppen

Slapen doet Daphne in het City Hostel. Het is de ideale start voor een dagje shoppen, waarbij Daphne de bekende winkelstraten voor een keertje links laat liggen en Leuven Anders Geshopt haar de leukste winkeltjes laat zien. Met een hoofd vol leuke tips, een lekker gevulde maag en een grote glimlach rond de lippen keert Daphne terug naar huis.

Wie is Daphe Paelinck?

Voor Daphne Paelinck (25 jaar, afkomstig uit Mortsel) betekent Vlaanderen vakantieland haar debuut als televisiereporter, maar het kleine scherm is haar niet vreemd. Zo was te zien als Nele Nuydens in Spring (Ketnet), als Julie in Familie (vtm) en als Charline in Wittekerke (vtm). Ze werd echter vooral bekend met haar rol als Maud Wijffels in de Ketnet-reeks De elfenheuvel.

Momenteel is Daphne volop bezig met theater en werkt ze ook mee aan de tweede reeks van de VTM-fictieserie Binnenstebuiten.

Vlaanderen vakantieland: elke zaterdag om 18.10 u. en herhaling op zondag om 17.15 uur op één.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: