Welke dansgroep mag optreden met Hanne Decoutere en Ballet Vlaanderen?

Op 12 februari maakt Hanne Decoutere haar meisjesdroom waar. Die avond danst ze als prima ballerina samen met Ballet Vlaanderen in Concertgebouw Brugge het ballet Romeo en Julia in de versie van Les ballets de Monte-Carlo. Maar Hanne is niet de enige voor wie die avond een dansdroom uitkomt. Ook de winnaars van Dans met Hanne mogen mee het podium op.

Dans met Hanne is een danswedstrijd van Canvas voor amateurdansers. Na een eerste selectieronde en de halve finale blijven van de meer dan honderd ingeschreven dansgroepen nog vijf finalisten over. Zij hebben een nieuwe choreografie voorbereid en daarvan een videoclip gemaakt. Op basis daarvan beslissen een professionele jury én het publiek wie de winnaar wordt. Die dansgroep mag samen met Hanne Decoutere en Ballet Vlaanderen optreden in het Concertgebouw Brugge.

De videoclips van de vijf finalisten zijn vanaf nu te bekijken op canvas.be. Daar kan iedereen ook zijn stem uitbrengen. U vindt de filmpjes ook hieronder.

Over een maand worden alle stemmen samengeteld met de quoteringen van de jury en op zondag 16 december maken Hanne Decoutere en Jesse Callaert (danser en online gezicht van Dans met Hanne) bekend wie de winnaar wordt.

De vijf finalisten in alfabetische volgorde:

  • Compagnie J – Gent (moderne dans)
  • Empire Crew - Sterrebeek (hip hop/urban)
  • K-Creation – Sint-Genesius-Rode (hiphop en modern)
  • Pirouette - Wevelgem (klassiek)
  • Savage Clan – Sint-Lambrechts-Woluwe (urban)

Meer informatie over de dansgroepen staat op canvas.be.

Het optreden van Hanne Decoutere, Ballet Vlaanderen en de winnaar van Dans met Hanne wordt het hoogtepunt van de Canvas-reeks Hanne danst, waarin Hanne de wereld van de dans verkent. Die reeks wordt vanaf januari uitgezonden op Canvas.

#dansmethanne

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: