Na ‘Centraal Station’ laat de beloftevolle zangeres Danique met de nieuwe single ‘Verder’ opnieuw in haar hart kijken. “Het is een persoonlijk nummer dat gaat over een gestrande liefde waar je nog wel om geeft. De single beschrijft het gevoel dat uit elkaar gaan beter is voor beide partijen, maar dat je er wel altijd voor diegene zal zijn”, zegt Danique, die het nummer schreef met Jochem Fluitssma en Anthony Dircson.

“Het was zo inspirerend om met deze muzikanten te mogen werken! De klik was er gelijk en dit is één van de tofste sessies die ik ooit heb gehad”, zegt Danique enthousiast over haar nieuwe single. ‘Verder’ is meteen ook de opvolger van haar debuut-EP ‘Ik weet dat jij dit luistert’, waarop de gelijknamige track terug te vinden is met Bizzey. Die EP is trouwens een verzameling geworden van zelfgeschreven autobiografishe liedjes en bestaat uit een mix van Pop en R&B. De good vibes-nummers en gevoelige songs wisselen elkaar af en beschrijven op een kwetsbare en pure manier gebeurtenissen uit het leven van deze beloftevolle artieste. Op de EP staan o.a. ‘Hoe het toen was’ én ‘Centraal Station’, haar eerste single die ze eind vorig jaar ook in Vlaanderen uitbracht.

Enthousiast

Het muzikale verhaal van Danique begon pas echt toen ze Snelle (‘Reünie’) haar demo stuurde. Die was gelijk enthousiast en daaruit ontstond contact. Danique liet die kans niet onbenut en kreeg het voor elkaar om tijdens een optreden van Snelle backstage te komen om een meeting met hem in te plannen. Hieruit vloeide al snel de signing bij het label Lieve Jongens voort. Snelle: "Danique is puur, authentiek en heeft zo ontzettend veel potentieel. Ik herken veel van mezelf in haar autobiografische schrijfstijl. De combinatie van haar talent en dat ze hard wil werken voor haar succes. En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar prachtige stem! Dit alles maakt dat ik Danique wil helpen door onze kennis en ons netwerk in te zetten, en haar een podium te geven."

Verder’ van Danique verscheen op Lieve Jongens en is vanaf nu overal digitaal beschikbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over