Daniel Pemberton heeft de Film Composer of the Year Award gewonnen tijdens de 21ste uitreiking van de World Soundtrack Awards in Gent. Carlos Rafael Rivera kaapte de Television Composer of the Year Award weg. “Call me Cruella”uit Disney’s Cruella werd bekroond met de Best Original Song Award en Nainita Desai won de Discovery of the Year Award. Verder vielen ook Benji Merrison en Dougal Kemp in de prijzen. Eleni Karaindrou ontving de Lifetime Achievement Award.

De 48ste editie van Film Fest Gent werd traditiegetrouw afgesloten met de World Soundtrack Awards, een van de belangrijkste internationale prijzen voor filmmuziek. Een van de hoofdprijzen ging naar de componist Daniel Pemberton, die zijn nominatie voor Rising Phoenix, Enola Holmes en The Trial of the Chicago 7 verzilverde en aan de haal ging met de Film Composer of the Year Award. Daniel Pemberton is geen onbekende bij de WSA. In 2014 won hij de WSA Discovery of the Year Award en hij werd al twee keer eerder genomineerd in de categorie Film Composer of the Year.

Carlos Rafael Rivera kon de WSAcademy overtuigen met zijn composities voorThe Queen’s Gambit en Hacks (Season 1) en nam de Television Composer of the Year Award in ontvangst. Carlos Rafael Rivera valt zo voor het eerst in de prijzen bij de World Soundtrack Awards. Van de zes songs die dit jaar in de running waren in de categorie Best Original Song gaat de award naar “Call me Cruella” uit Disney’s Cruella. Het nummer werd geschreven door Nicholas Britell, Florence Welch, Steph Jones, Jordan Powers en Taura Stinson.

Met nominaties in drie verschillende categorieën was Nainita Desai een van de topfavorieten van deze 21ste editie van de World Soundtrack Awards, waarbij de WSAcademy sinds dit jaar ook scores voor documentairefilms toelaat in de filmscorecategorieën. Nainita Desai werd zo Discovery of the Year met haar score voor de documentairefilm The Reason I Jump.

De Public Choice Award ging naar de score van SAS: Red Notice (SAS: Rise of the Black Swan) gecomponeerd door Benji Merrison. De score viel in de smaak bij het publiek en kon de meeste stemmen van filmliefhebbers in de wacht slepen.

De Britse visual arts composer en sound designer Dougal Kemp mocht de Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer in ontvangst nemen. Hij kon de jury overtuigen met de score die hij schreef voor een scène uit Nanook of the North, de stomme documentairefilm uit 1922 van Robert J. Flaherty.

Tijdens de World Soundtrack Award Ceremony & Concert in de Gentse Opera stond het werk van de Griekse componiste Eleni Karaindrou centraal. Ze was te horen aan de piano samen met Brussels Philharmonic, onder leiding van maestro Dirk Brossé. Tijdens de ceremonie werd Eleni Karaindrou gelauwerd met de Lifetime Achievement Award. Ze staat bekend om haar samenwerkingen met wijlen Theo Angelopoulos, Grieks regisseur en grootmeester.

De winnaars op een rijtje

Film Composer of the Year: Daniel Pemberton, Enola Holmes, Rising Phoenix, The Trial of the Chicago 7
Television Composer of the Year: Carlos Rafael Rivera, Hacks (Season 1), The Queen's Gambit
Best Original Song: “Call me Cruella” uit Disney’s Cruella, Nicholas Britell, Florence Welch, Steph Jones, Jordan Powers & Taura Stinson
Discovery of the Year: Nainita Desai, The Reason I Jump
Public Choice Award: SAS: Red Notice, Benji Merrison
Sabam Award for Best Original Composition by a Young Composer: Dougal Kemp
Lifetime Achievement Award: Eleni Karaindrou

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: