“Ik neem de mensen mee op mijn muzikale reis!”

Vanaf vandaag ligt het nieuwe, Nederlandstalige album van Dana Winner 'Eerste liefde' in de winkel. Dana maakte voor dit album een eigenzinnige en verrassende selectie van nummers die haar, om uiteenlopende redenen, na aan het hart liggen en wist zich met oa Tom Vanstiphout, Jean-François Assy, Wietse Meys, Emile Verstraeten en Remko Kühne, te omringen met absolute topmuzikanten. Leadzanger van De Mens en begenadigd tekstschrijver Frank Vander linden kroop op vraag van Dana in de pen en schreef meerdere teksten voor het album, en ook Dana zelf schreef mee aan twee nummers. Voor de opnames van 'Eerste liefde' trok ze met hen naar de legendarische ICP studios in Brussel. Met de single ‘Eerste liefde, mooiste liefde’ presenteerde Dana reeds de voorloper en titelsong van haar nieuwe album, maar er zijn uiteraard veel meer prachtige, Nederlandstalige bewerkingen van bekende en minder bekende nummers te ontdekken op 'Eerste liefde'.

"Ik vond het een voorrecht om met dit ploegje een plaat te kunnen maken", aldus Dana Winner. "De chemie tussen de tekstschrijvers, muzikanten, de producer en mezelf was uniek, en dat voel en hoor je gewoon op het album. ‘Eerste liefde’ is een persoonlijke muzikale reis en ontdekkingstocht, waarop ik de mensen graag wil meenemen zodat ze een "andere", en misschien wel de echte Dana Winner leren kennen. De nummers op het album zijn heel bewust gekozen. Ze hebben mijn leven op een bepaalde manier gekleurd of beïnvloed, maken deel uit van wie ik ben. De oorspronkelijke lijst met liedjes was enorm lang, ik heb dus keuzes moeten maken voor 'Eerste liefde'. Het goede nieuws is wel dat ik eigenlijk al meteen aan de opvolger kan beginnen", besluit Dana met een lach

Bekijk HIER behind-the-scenes
opnames album 'Eerste liefde' @ ICP studios Brussel

‘Eerste liefde', het nieuwe album van Dana Winner, is nu fysiek verkrijgbaar, HIER te koop op iTunes en kan u HIER beluisteren op Spotify!

Tracklist
1. Eerste liefde, mooiste liefde
2. Ik wil voor jou
3. Nergenshuizen
4. Dit wonder
5. Vogelvrij
6. Jouw liefde is alles
7. Een vrouwenhart
8. De mooiste bloemen
9. Als je zingt
10. Waar ben jij
11. Ik geef me over
12. Blijf bij mij

Website: www.danawinner.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over