De eerste single van het vijfde soloalbum van Dan Donnely is hier: Time Of Our Lives verschijnt vandaag (28 september) op Gentlemen Recordings.

De langspeler volgt over een dikke maand: op 7 november is daar album Are We Having Fun?. Op die nieuwe plaat heeft Donnely moeite met de wereldpolitiek en andere politieke onderwerpen. Hij deelt zijn visie hierop, meer dan op zijn eerdere werk. De rol van banjo en de fiddle (viool) blijft natuurlijk wel hetzelfde. De twee spelen een hoofdrol in de folkmuziek die Donnely neerzet. Je hoort daarin, natuurlijk, zijn Ierse roots, waar hij met de mandoline is opgegroeid. Maar ook de invloed van de hardere folkbands waar Donnely mee werkte, vindt zijn weg op Are We Having Fun? in een iets meer rockend album.

Dan Donnely?
Dan Donnely is een Noord-Ierse singer-songwriter met bakken vol wereldwijde tourervaring en vruchtbare samenwerkingen. Zo waren er bands als The Wonder Stuff, The Levellers en The Oyster Band. Op dit moment is Donnely frontman van Europese supergroep The Celtic Social Club.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over