Het Roemeense antwoord op Versailles, het Transsylvanische Banffy kasteel nabij Cluj-Napoca, wordt van 18-22 juli 2018 weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. Onder de eerste namen voor de 6e editie van het Roemeense muziekfestival zijn Damian Marley, London Grammar, Netsky, Wolf Alice, JP Cooper, The Horrors en vele anderen. Ook maakt de organisatie bekend dat de meer dan 100.000 bezoekers takeovers van zowel het wereldberoemde feestconcept elrow als het drum & bass label Hospital Records kunnen verwachten.

Damian ‘Junior Gong’ Marley – reggaekoning, ‘zoon van’, en winnaar van de 2017 MOBO Award voor Beste Reggae Act – brengt aankomende zomer de nodige jamrock naar het Transsylvanische landgoed. Ook het Engelse trio London Grammar, singer-songwriter JP Cooper, drum & bass legende Netsky, rockers Wolf Alice en hardcore punks Cancer Bats, Valentino Khan, San Holo, Kriss Kross Amsterdam en Quantic live maken hun opwachting in het Banffy kasteel.

Daarnaast is Electric Castle’s Hangar stage voor het eerst host van twee internationaal bekende concepten. Hospital Records organiseert een drum & bass avond met onder andere London Electricity, High Contrast, Krakota en Makoto. Het fantasierijke elrowbrengt naast een selectie van dj’s een spektakel vol confetti, dansers, bizarre attributen en een kleurrijk decor.

Verspreid over vijf dagen en zeven podia kunnen festivalgangers tussen 18 en 22 juli in Roemenië terecht voor een rijk aanbod aan eclectische muziek, eten, yoga, films en meer. Wie geïnteresseerd is in de nieuwste technologische ontwikkelingen haalt zijn hart op in het virtual reality tech park, de Internet-of-Things ruimte of gaming area. 3D-projecties en lichtinstallaties transformeren het gehele festivalterrein in een futuristisch landschap.

Tickets
Vierdaagse tickets voor Electric Castle 2018 kosten momenteel 82 euro en neem je deze inclusief camping dan betaal je 105 euro. De Early Bird prijzen gelden nog tot vrijdag 22 december. Kaarten zijn te verkrijgen via de website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: