Daily Comment is de 2e single, als voorloper van het derde STADT - album, te verschijnen 8 maart 2019. De plaat telt acht tracks – vier ingeblikt in de studio van Frederik Segers te Gent, vier live opgenomen in het Amerikaans Theater te Brussel. De opnames van kant twee - of -B, zo u wil - werden ook in één take gefilmd door regisseur Wim Reygaert.

Drie jaar na de release van hun tweede album Escalators (2015), een periode van vele tussen- en zijprojecten, vallen Fulco Ottervanger (zang/toetsen/etc.), Frederik Segers (gitaar/toetsen), Joris Cool (bas), en Simon Segers (drums/percussie) elkaar opnieuw in de armen, op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica, en frisgewassen fusion.

Voor het kwartet liep de weg naar de hereniging via de DeSingel in Antwerpen, waar ze in 2016 hun residentie gebruikten als een laboratorium voor nieuwe songs en nieuwe structuren; nieuwe paden die langs improvisatie en live bedachte experimenten leidden. Nieuw, als in meer van hetzelfde, maar beter, losser, en – tja - anders.

Eén van die nieuwe songs is eerste single Nothing Twice, net geen negen minuten lang in de originele albumversie. ‘Beter een single die eerlijk beantwoord aan de geest van de hele plaat, dan simpel mikken op de radio’, meent de band. Geef ze maar eens ongelijk – STADT geeft u daarvoor 540 seconden, ongeveer.

Het is een plaat, het is een film, het is geen van de twee, het is STADT – nothing twice, no need to fancy.

Live

  • 08/03: De Koer, Gent (release show)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over