"Intelligent Life" verschijnt op 22 februari

Al enkele jaren bezet DadaWaves een uniek plekje in de Belgische scene. De band rond Jasper Stockmans staat al sinds 2014 garant voor een boeiende mix aan psychedelische pop, singer-songwriter en indiefolk, waar niet zelden een handvol subtiele barokinvloeden doorheen wordt gemengd. Voor hun debuut kroop het vijftal in de studio met producer Jeroen Swinnen – eerder verantwoordelijk voor de sound van onder meer Daan, Vive La Fête en Novastar – en zo zag hun eerste release “Dadawaves” het levenslicht in mei 2016.

Openingstrack en leadsingle ‘Wise Old Owl’ mocht op niet minder dan 13 (!) weken hoge rotatie op Radio 1 rekenen, terwijl Radio 2 hun debuut tot album van de week verkoos. Daarnaast wist de band zich zomaar even tot support van new wave-legendes Echo & The Bunnymen te kronen.

Op 22 februari komt met “Intelligent Life” de tweede plaat van DadaWaves uit. Na het met percussie doorspekte ‘All The People’s Faces’ laat ook tweede single ‘Tears & Dollar Signs’ alvast blijken dat de groep de synthesizer niet schuwt. Een zachte elektronische laag en bijna machinale ritmesectie zorgen voor een spannend tegenwicht bij die gelaagde, melancholische stemmen in de song.

Met z’n karaktervolle arrangementen en kleurrijke melodieën, in schril contrast met de vaak satirische lyrics, is DadaWaves een absolute aanrader voor liefhebbers van frisse, meerlagige en psychedelische popmuziek.

“Intelligent Life” verschijnt op 22 februari via Starman Records. Volgende week is de plaat meteen ook album van de week bij Radio 2 - De Lage Landen. Elke dag hoor je daar een andere track uit het album en een stukje interview met frontman Jasper.

Livedata

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over