De samensmelting van een deel van de The Byrds (C), Buffalo Springfield (S) en The Hollies (N) zorgde vanaf 1969 voor een muzikale aardverschuiving. Crosby, Stills & Nash brachten toen de LP’s ‘Crosby, Stills & Nash’ en ‘Déjà Vu’ uit met ijzersterke nummers als Suite: Judy Blue Eyes, Guinnevere, Wooden Ships, Teach your Children, Almost cut my hair, Woodstock en Our House, die dankzij de ongelooflijke harmonieën (schijnbaar gemakkelijk, maar in werkelijkheid onevenaarbaar) onsterfelijk werden.

Sindsdien staan deze heren synoniem voor een portie hippie-idealen, gaande van vrije liefde, tot het opkomen voor het milieu en sociale en politieke rechtvaardigheid.

Graham Nash stelde in de voorbije jaren samen met Joel Bernstein drie ultieme carrière-overzichten en één toursouvenir samen. Na de CD-boxen ‘Voyage’ (Crosby, 2006), ‘Reflections’ (Nash, 2009) en ‘Carry on’ (Stills, 2013) verscheen vorig jaar ‘CSNY 1974’. De boxen vormen zowel door hun artwork als muzikaal één geheel. In zijn verse autobiografie ‘Wild Tales’ neemt Nash geen blad voor de mond: je krijgt als fan een unieke kijk in de groepsdynamiek van C, S & N.

In ons land waren Crosby, Stills & Nash in 2013 voor het laatst samen te horen in het Kursaal van Oostende. Op 25 september 2015 zijn C, S & N opnieuw in Vorst Nationaal Club te gast. Samen met Shane Fontayne op gitaar, Russ Kunkel op drums, Kevin McCormick op bas, James Raymond op toetsen en Todd Caldwell op orgel, zullen ze er op een bevlogen wijze de hoogtepunten uit hun gezamenlijk liedboek brengen. Mis uw afspraak met de muziekgeschiedenis niet want het belooft een zeer ontroerende avond te worden.

Ticketverkoop start op vrijdag 6 maart om 10 uur via Sherpa.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Crosby, Stills & Nash
Datum: 
Vrijdag 25 september 2015
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over