Crooked Steps is waar vintage rock en zonovergoten surf elkaar ontmoeten. De Gentse band brengt pittige gitaarriffs met een laid-back charme, voor fans van The Black Keys en Miles Kane, klaar om de soundtrack van de volgende Tarantino-kaskraker te verzorgen.

Hun muzikale reis begon in 2020 met een overwinning in De Nieuwe Lichting en een eerste radiohit "Sugar." Fast forward naar 2023 en hun eerste langspeler 'Sambuca Dreams' is af. Een debuutplaat waarin ze luisteraars meenemen op een muzikale roadtrip: cruisend door de prairies in een Hawaiihemd met een daiquiri in de hand, en met volle gas karren over Route 66. Met hun plaat in de koffer en nieuwe songs op de radiogolven (Studio Brussel & Willy) maakten ze vorige zomer pitstops aan menig festivalweide in België en zelfs Nederland.

Hoog tijd voor een tankbeurt in Number Nine Studio’s, dachten ze. Onder begeleiding van producer Sebastian Omerson (STAKE, Delvis, School is Cool) ontstonden daar 2 nieuwe tracks. In hun volgende single, "Sunburn," ruilt de band hun Cadillac in voor een paar vleugels om door de lucht te suizen, Icarus achterna. Het nummer onderzoekt de gevaren van blinde ambitie en de hoogmoed voor de val.

We hebben als band een wat moeilijkere tijd achter de rug. Ik raakte mezelf wat kwijt in onze zoektocht naar ‘succes’, die ons afleidde van de echte betekenis van muziek. Het zorgde ervoor dat ik vergat waarom we ooit begonnen waren: om ons te uiten, om te genieten, om iets moois te maken. Dit nummer is een openhartige erkenning van die zoektocht”

Lou Lippens (Frontman van de band): "Zweef mee op de catchy riffs door de wolken, maar verbrand je niet aan de zon. Met tank vol nieuwe muzikale naft zijn Crooked Steps helemaal klaar voor hun volgende rit!
Bij ‘Sunburn’ hoort een vette clip geregisseerd door Gauvain Debisschop (Kobbejager). Waarin onze eigenste Icarus een machine bouwt om zijn diepste wens te vervullen, maar een hoge prijs betaalt voor het nastreven van zijn ambitie."

Luister HIER
Bekijk de video HIER

LIVE
16/2, De Kelk, Brugge
04/5, Sleuterrock, Oeselgem

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over