Vorige week werd de VTM-kijker verwend met een nagelnieuwe televisieavond op maandag. De feel-goodserie Crème de la Crème werd – net zoals de schattenjacht van Staf Coppens – erg gesmaakt door kijkend Vlaanderen. Meer dan een miljoen geïnteresseerden – 1.001.624 om precies te zijn – stemden af op de eerste aflevering van Crème de la Crème, wat een marktaandeel van 33,5% oplevert (VVA 18-54, live +3). Op maandag 14 januari 2013 zien we of de ambitieuze plannen van Mira (Tine Laureyns) alsnog vorm krijgen.

“Pierre, ik wil de crèmerie terug opendoen”, zo besloot alleenstaande moeder Mira vorige week aan het einde van aflevering 1 van Crème de la Crème. Het begin van een avontuur met heel wat ups en downs. De onverwachte terugtrekking van de wispelturige Romi (Elisabeth Bungeneers) zal Mira niet tegenhouden. Integendeel. Ze weet haar oude schoolvriendin Jo (Joke De Bruyn) te overtuigen om mee in het verhaal te stappen en schrijft zich vol goede moed in voor een cursus bedrijfsbeheer. Het duo bundelt ook de krachten om een overtuigend ondernemingsplan op papier te zetten. De toekomst ziet er goed uit, tot de bank de broodnodige lening weigert.

Ondertussen bruist ook Jo’s echtgenoot Elvis (Tom Van Landuyt) van ambitie. Hij wil zijn houthandel innoveren op een ecologische manier en overweegt een grote investering. Het idee stuit echter op verzet van Jos (Karel Deruwe), Elvis’ oudste werknemer en de spreekbuis van de behoudsgezinde arbeiders in het bedrijf. Ook Elvis’ enige zus en zorgenkind Romi (Elisabeth Bungeneers) bezorgt hem extra kopzorgen. Zij keert halsoverkop terug uit Milaan voor een controle in het ziekenhuis. En ook daar gaat haar passage niet onopgemerkt voorbij.

Pierre (Dirk Van Dijck) brengt zijn dementerende echtgenote Magda (Camilia Blereau) naar een verzorgingscentrum. De lege plek die ze thuis achterlaat, stemt hem somber. Bovendien doet hij in het centrum een vaststelling die hem helemaal van slag brengt.

In de tweede aflevering van Crème de la Crème passeren naast vaste gastacteurs Camilia Blereau, Warre Borgmans, Chris Thys en Jeron Dewulf ook enkele andere bekende gezichten de revue. Dahlia Pessemiers (Deadline 14/10, Emma, Thuis) neemt plaats achter de balie van het ziekenhuis, Victor Peters (Aspe, De Rodenburgs, Familie) kruipt in de huid van dokter Lipski, Aza Declercq (Sara, Spoed, David) speelt OCMW-bediende en Kristof Verhassel (Code 37, Click-ID, Familie) maakt als vertegenwoordiger van de bank geen goede beurt bij Mira en Jo…

Creme de la creme vanavond om 20.30 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: