Het Crammerock Festival in Stekene kondigt met terechte trots de eerste headliner aan: de Amerikaanse hiphopster Ms. Lauryn Hill, ook al bekend als medeoprichtster van de Fugees, speelt begin september haar eerste concert op Belgische bodem sinds negen jaar.

Crammerock maakt zich dus op voor de komst van een grote vedette, want Ms. Hill heeft verschillende #1-hits én Grammy Awards op haar naam. Tickets zijn vanaf maandag 5 mei te koop via de website van het festival. 

Mede-oprichtster Fugees speelt exclusief concert

Lauryn Hill was amper 13 toen ze Wyclef Jean en zijn Fugees ging versterken. Hun tweede album "The Score", met monsterhits 'Killing Me Softly' en 'Ready Or Not', tilde de groep naar een wereldwijd succes. Ze waren de best verkopende R&B-act na Michael Jackson. 

Ook met haar solo-album "The Miseducation of Lauryn Hill" wist Hill potten te breken. Op het album - een geslaagde mix van old school hiphop, ruwe soul en r&b - uitte ze haar kritiek op onderwerpen als materialisme en discriminatie. Niet te verwonderen dat ze dat jaar aan de haal ging met vijf Grammy Awards - een record. 

Belgische trots Coely op de affiche!

De affiche wordt aangevuld met de nationale doorbraak van 2013 (cfr. de Mia's): Coely is vereerd de Crammerock-affiche te mogen delen met één van haar grootste voorbeelden. De Belgisch-Congolese brak het voorbije jaar door met radiohits als 'Ain't Chasing Pavements', 'Nothing On Me' en 'All I Do', deed het voorprogramma van Kanye West, Snoop Dogg, Kendrick Lamar en Jessie Ware en was met niet minder dan 34 optredens de absolute festivalkoningin. Intussen is Coely een van de artiesten op het uitverkochte Rock Werchter, en toert ze rond door heel Europa. 

Ticketverkoop start op 5 mei

Het festival vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 september op z'n vertrouwde locatie langs de E34 in Stekene. Tickets zijn vanaf maandag 5 mei te koop via de website van het festival. 

Binnenkort worden meer namen aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Crammerock 2014
Datum: 
5 en 6 september 2014
Locatie: 
Stekene

Reservatie:

Meer over