België, festivalland is amper bekomen van een waanzinnig Werchter, en daar is Crammerock al om festivalgangers te laten dromen van een geweldig weekend om de zomervakantie af te sluiten. Crammerock lost een reeks nieuwe namen en komt met het goede nieuws dat de ticketverkoop vandaag van start gaat.

Crammerock dropte vorige week al druppelsgewijs een indrukwekkende reeks headliners:

  • Air Traffic, de Britse band die op Werchter zelf aankondigen dat ze deze zomer nog eens naar België zullen komen, naar Crammerock dus,
  • Anouk: sinds Nobody’s wife al ruim 20 jaar een grande dame,
  • Hooverphonic, dat 2 jaar geleden de Crammerock-tent in extase achterliet,
  • Lost Frequencies, dit keer helemaal live in Stekene,
  • dEUS, een absolute primeur voor Crammerock,
  • en Arsenal dat elke festivaltent omtovert in een tropisch dans-eiland.

Vandaag lost Crammerock meteen negen nieuwe namen: Sevn Alias, Annix, Gestapo Knallmuzik, Juicy, Milo Meskens, SLM, TheColorGrey, The Go! Team en Emma Bale.

Eerder was al bekendgemaakt dat Sigma (dj-set), Miles Kane en Seasick Steve bovenaan de goedgevulde Crammerock-affiche van 2018 zullen staan. Ook Equal Idiots, Henri PFR, Kraantje Pappie, What So Not, Bizzey, Famke Louise en SONS hadden hun komst al bevestigd.

Ticketverkoop van start

Alles opgeteld zijn dus al 25 acts bekend voor het festivalweekend van 31 augustus en 1 september. Maar op de Crammerock-affiche is plaats voor zo’n vijftig rock-, pop-, hiphop- en elektro-acts. Met andere woorden: er zit de komende maanden nog heel wat moois aan te komen.

Zoals gezegd, start de online ticketverkoop vandaag. Wie Crammerock dit jaar zeker niet wil missen, kan vanaf 12 uur tickets kopen via de website van het festival: crammerock.be. Er snel bij zijn is de boodschap, want Crammerock was de voorbije 7 jaar telkens volledig uitverkocht.

Oase van natuur en rust tijdens het festival

In het kader van het initiatief « EU and Me » kondigt de Europese Commissie met trots en blijdschap haar partnerschap aan met Crammerock!

Wist je dat we in Europa over het grootste netwerk van natuurgebieden ter wereld beschikken? Dankzij de EU hebben we in Europa beschermde natuur met een totale oppervlakte groter dan Duitsland, Polen en Tsjechië samen. #EuandME’s Digitale Ambassadeur Jill Eeckhout zal op het festival aanwezig zijn met de enige echte Naturavan van Natura 2000. De Naturavan zal een oase van natuur en rust bieden te midden van onze muzikale programmatie.

Meer info over het project van de Europese Comissie vind je hier.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren meer dan vijftig bands op de drie podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een uitmuntend collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een opvallend ongedwongen sfeer. De vorige editie klokte het festival af op 32.000 bezoekers. Door zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken won het festival al verschillende awards.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over