Crammerock voegt nog maar eens 6 straffe namen toe aan de al goed gevulde affiche. De zalige zomerse hits van funkband Jungle en de razend populaire dj/producer Jonas Blue zullen het festival omtoveren tot één groot feest. Naast deze Britse toppers kondigt Crammerock ook de komst aan van deze Belgische acts: new wave-sensatie Whispering Sons, de afscheidnemende heren van The Van Jets, de garagerockers van Black Leather Jacket en rijzende hiphopster Miss Angel.

Crammerock maakte de afgelopen tijd al 23 namen uit binnen- en buitenland bekend voor het festivalweekend van 6 en 7 september, onder wie Bazart, Craig David, Goose, The Vaccines, Black Box Revelation, Circa Waves, Enter Shikari en Lil Kleine. Bij het begin van deze fraaie festivalzomer voegen ze daar in Stekene nog eens 6 nieuwe namen aan toe, te beginnen bij twee heel dansbare, Britse acts: Jungle en Jonas Blue.

Jungle begon als een duo Londense producers die anoniem funky plaatjes wilden uitbrengen. Omdat deze formule zo aansloeg is Jungle intussen uitgebreid tot een zevenkoppige liveband die de sensatie werd van de festivalzomer van 2015. Deze zomer zijn ze er weer en gewapend met nieuwe dansvloervullers komen ze langs op Werchter én Crammerock.

Hitmachine

Crammerock heeft dit jaar ook de razende populaire Britse dj/producer Jonas Blue kunnen strikken. Op minder dan drie jaar tijd ging Jonas Blue van nobele onbekende naar pop powerhouse met twee Brit Award nominaties, talloze hitsingles op zijn conto en meer dan vier miljard streams op zijn naam.

Een vette remix van Tracy Chapmans hit “Fast car” lanceerde de Britse dj-producer in 2016 terwijl opvolgers ‘Perfect Strangers’, ‘By Your Side’ en vorig jaar nog ‘Rise’ zijn reputatie verstevigden. Jonas Blue staat momenteel – geheel terecht – in de lijst van de vijftig meest beluisterde artiesten op Spotify. Laat ons eerlijk zijn: 28 million people can’t be wrong. Deze man is een grote hit.

Belgische top-acts

“Don't mind the future. We'll live, we'll live, we'll live, we'll live again.” Wie heeft het de afgelopen jaren niet meegebruld op deze of gene festivalwei tijdens een stomend concert van The Van Jets? Helaas leggen de heren er eind dit jaar het bijltje bij neer. Maar wie hen nog een keer in levenden lijve wil zien in hun biotoop, voor een enthousiast festivalpubliek, kan in september terecht op Crammerock.

Terwijl het einde nadert voor The Van Jets, blazen een aantal fantastische nieuwe acts de Belgische muziekscène nieuw leven in. Drie daarvan tekenen present voor Crammerock 2019. Whispering Sons die ons eind vorig jaar omver bliezen met hun debuutsingle “Alone” en nog ander lekkers met lederen jekkers: de gespierde garagerockers van Black Leather Jacket. De vierde Belgische naam die Crammerock vandaag bekend maakt is Miss Angel, dé rijzende hiphopster uit Antwerpen.

Tickets

Miss Angel is één van de 29 namen die intussen bekend zijn voor de 29ste editie van Crammerock. Deze zomer zal het festival nog een reeks namen lossen, want ook dit jaar komen er weer zo’n 50 top-acts uit de rock, pop, dance, elektro en hiphop naar Crammerock. De line-up is te vinden op de festivalwebsite: crammerock.be.

Wie er op vrijdag 6 en zaterdag 7 september bij wil zijn, wacht best niet te lang met het kopen van zijn tickets. De afgelopen acht jaren was Crammerock namelijk helemaal uitverkocht en de ticketverkoop draait op dit moment op volle toeren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: