Twintig nieuwe namen maakt affiche bijna compleet.

Crammerock houdt nog 1 grote naam geheim... maar laat 20 nieuwe op ons los! Hooverphonic, School Is Cool, Girls In Hawaii, Gorki, Altrego en de Amerikaanse hiphop-acts Waldo en Mack Wilds voeren de lijst aan. Het festival maakt volgende week de affiche compleet. Er zijn vanaf nu ook tickets verkrijgbaar via FNAC en de lokale verkooppunten.

Hooverphonic: Waaslandse topformatie zet kroon op affiche

Hooverphonic werkt momenteel een Europese tournee af die de band de afgelopen weken ondermeer naar Italië, Griekenland, Zwitserland, Polen, Tjechië en Nederland bracht. Het Waaslandse gezelschap stelt het eind vorig jaar verschenen Reflection voor. Op dat album - het achtste al - worden de voor de band zo karakteristieke strijkers aan de kant geschoven en ligt de nadruk veel meer op gitaar en de stem van Noémie Wolfs. Tel daarbij de gigantische verzameling onverwoestbare klassiekers als 'Mad About You', 'Eden', 'Vinegar & Salt', 'The World Is Mine', 'The Night Before' en de recentste hits 'Amalfi' en 'Boomerang' - en je weet dat dit een headliner is met allure. En terecht, nog een laatste keer deze festivalzomer op Crammerock.

Op hun tweede plaat zoekt School is Cool duidelijk een donkerder kleurenpalet op. In het nieuwe handboek van School is Cool worden Enya, Peter Gabriel en Bruce Springsteen tot de verplichte leerstof gerekend. Tel daar een arsenaal hits als 'Warpaint', 'The Underside', 'The World Is Gonna End Tonight' en 'New Kids In Town' en je weet dat dit een must-see is.

Met het album "Everest" maakte Girls In Hawaii vorig jaar een verpletterende comeback na een moeilijke periode waarin de drummer het leven liet in een auto-ongeluk. De Waalse indie-band speelt telkens de pannen van het dak en zet alle lichaamsbeharing in de kijker.

"De Beste Gorki Ooit", zo schreef al menig review over de concertreeks die de Gentse band van Luc De Vos op dit moment speelt naar aanleiding van het 25-jarig bestaan. Het laatste concert in die reeks wordt er ééntje op een warm nest: Gorki op Crammerock is altijd een beetje thuiskomen.

Met Diablo Blvd tapt Alex Agnew geen mopjes. Eén van de populairse comedians in Vlaanderen bewijst met ‘Follow the Deadlights’ dat je de zware rockband meer dan ooit ernstig mag nemen. Beestige riffs, meebrullers, stevig headbang-materiaal… Diablo Blvd zorgt voor een extra portie gitaargeweld op zaterdag.

Jong, fris talent van eigen bodem en vette hiphop kleuren affiche

Dat Jasper Erkens met Altrego een enorme metamorfose ondergaat, is een understatement. Op 16-jarige leeftijd scoorde hij z'n eerste hits met de Gnarls Barkley-cover Crazy en Waiting Like A Dog. Maar de BRIT-school in Londen vormde Erkens om van akoestische singer-songwriter tot drijvende kracht achter het electro/rock/funk project Altrego. Wij koesteren een bijzondere nieuwsgierigheid na zo een ommezwaai. Weetje: Altrego zit op het platenlabel van Vincent Kompany, Bonka Circus.

Een goede gewoonte dient gekoesterd te worden: daarom toont de organisatie ook dit jaar haar neus voor jong talent. Naast And They Spoke In Anthems en Modern Art, de winnaars van het rockconcours De Beloften en Rock O Rama, worden ook The Spectors (Afrekening-hit Nico!), Amongster (het mooie Bright Life!), Hydrogen Sea, Billie Kawende en STUFF. getipt.

Met Rupelsoldaten, Brihang (winnaar De Nieuwe Lichting), Diamantairs, Gangthelabel en de Amerikaanse rappers Mack Wilds en Waldo presenteert Crammerock op zaterdagmiddag een stevige, internationaal getint hiphop-programma in de Clubtent.

Zomerse cocktail van meer dan 50 bands, verspreid over 4 podia

Het Crammerock Festival vindt plaats op 5 en 6 september in Stekene. Op vrijdag 5 september ontvangt Crammerock Ms. Lauryn Hill, Arsenal, Dizzee Rascal, Admiral Freebee en The Subs. Op zaterdag 6 september staan The Hives, Hooverphonic, Milow, Buffalo Tom, Channel Zero, School Is Cool, Girls In Hawaii en Wilkinson op het programma.

Volgende week wordt er nog een naam aan toegevoegd. In afwachting kan je de voorlopige line-up wel al bekijken op de website van het festival: www.crammerock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Crammerock 2014
Datum: 
5 en 6 september 2014
Locatie: 
Stekene

Reservatie:

Meer over