Line-up roots-/americanafestival in Amsterdamse Bos voor twee derde bekend

Terwijl het Amsterdamse Bos met de dag groener wordt, krijgt ook het affiche van Once In A Blue Moon meer en meer kleur. De Amerikaanse Courtney Marie Andrews presenteert haar fenomenale countrysnik en dito liedjes zaterdag 25 augustus op het nieuwe festival. De rootsrockende broers van Sons of Bill zorgen die dag voor de mooiste vocale harmonieën in de idyllische omgeving van het hoofdstedelijke woud. Uit eigen land zal DeWolff – met eveneens een broederschap in de band - de boomwortels op de proef stellen met scheurende southern rock.

Met deze toevoegingen is het programma voor twee derde bekend. De line-up bestaat tot nu toe in alfabetische volgorde uit: Bombino, CC Smugglers, Courtney Marie Andrews, DeWolff, Drive-By Truckers, Hiss Golden Messenger, Lee Bains III & The Glory Fires, The Mavericks, Marlon Williams, Sam Outlaw, Sons of Bill, Steve Smyth en Tim Knol. De in totaal 20 acts krijgen een plek op één van de drie podia in het bos. Meer namen volgen binnenkort, tickets zijn reeds te koop via Ticketmaster.

OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Tot die eerste categorie behoren The Mavericks, die met hun mix van country, latin en rockabilly in de nineties grote successen boekten en al jaren een vaste waarde vormen. Jongere acts als Sam Outlaw en Hiss Golden Messenger ontwikkelen zich gestaag richting een dergelijke status met hun verfrissende interpretaties van oorspronkelijke genres; Sam Outlaw met classic country en honky tonk, Hiss Golden Messenger met alt-country en indiefolk.

Die onderverdeling is ook terug te zien in de huidige publieke belangstelling voor deze muziekstroming: de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, wordt aangevuld met een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt. Tim Knol kan dat beamen: “Vroeger, toen ik met mijn vader naar rootsfestival Blue Highways in Utrecht ging, was ik altijd de jongste. Nu zie ik bij americana-concerten meer jongeren om me heen. OIABM spreekt een breed publiek aan, en zeker ook de nieuwe generatie.”

Voor wat betreft de randprogrammering put de organisatie ook inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen zal kunnen bekoren.

Sugar Mountain Stage – samenwerking met Paradiso

Sugar Mountain is de concertreeks waaronder de Amsterdamse poptempel Paradiso shows presenteert die onder roots, country en aanverwante stromingen vallen en vormt een inhoudelijke één op één match met dat waar Once In A Blue Moon voor staat. Om die reden krijgt één van de drie podia de naam Sugar Mountain Stage. Van het programma zoals tot nu toe bekend spelen op dat podium Drive-By Truckers, Hiss Golden Messenger, Bombino, Tim Knol, DeWolff en Courtney Marie Andrews.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: