Het derde COUNTRYfestival wordt een heus cultuurfestival en vindt plaats te Sint-Truiden op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015 op de historische locatie van de abdijsite. De organisatoren presenteren 25 artiesten uit het americana, bluegrass en country genre van 6 verschillende landen op 3 podia.

Het buitenpodium, The Whiskey Stage, waar artiesten zoals oa The Bros. Landreth (can), The Deslondes (usa), Pete Corman (b) en Blue Grass Boogieman (nl) hun opwachting maken. Deze artiesten zijn te beluisteren met een bronzen ticket.

In de academiezaal, The Academy Stage, worden allemaal akoestische sets gespeeld. Een ingetogen sfeer, voor de echte muziekliefhebber. Het wordt genieten met NOT Johnny Cash & The Tennesse Four (b), Mashville (uk), Ashton Lane (uk), Danny & The Champions Of The World (uk) en andere te ontdekken artiesten. Deze artiesten vallen in de zilveren categorie.

Ongezien is The Tower Stage. Op een hoogte van 65 meter, met een prachtig uitzicht over Sint Truiden, kan men in beperkte kring (max 45 festivalgangers) genieten van de heerlijke muziek van Grits & Soul, White Trash Dating Service. Deze VIPervaring kan gekocht worden als gouden ticket.

Net als de voorbije jaren is er een COUNTRYmarket, foodtrucks, een kidscorner en een heuse Whiskeybar, met dit jaar buiten de lekkerste Amerikaanse Whiskey's ook een niet-alledaagse Amerikaanse gin-tonic. Dit jaar zullen alle podia voorzien worden van een soundsystem van BOSE.

Vlakbij de festivalsite wordt een bewaakte fietsenstalling ingericht, met de auto parkeren kan op de verschillende parkings in en rond de stad. Festivalgangers die kiezen voor een volledig weekend vol muziek kunnen gratis terecht met tent of camper op de tijdelijke kampeerplaats van Ter Biest.

Voor de volledige line-up en info kan je zoals steeds terecht op www.countryfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over