We hebben al een tijdje geleden de release van Sunfreakz aangekondigd. Wel het aftellen kan eindelijk stoppen: de cdsingle ligt nu in de winkel én dit met niet minder dan 4 mixen (de Axwell Vocal Radio Edit, Original Vocal Radio Edit, Axwell Vocal Mix & Original Extended Vocal Mix).

Voor diegenen die het nog niet zouden weten, Sunfreakz is een Belgisch project én alles begon bij Tim Janssens (Damien Strong, TJ Cubana). Hij werd vooral beïnvloed door de jaren '70 en '80, meer bepaald door de elektronische muziek (Tangerine Dream, Vangelis). De Sunfreakzsound kan je het best zo omschrijven: een vette combinatie van moderne groove beats met erg melodieuze akkoorden...

Het begon allemaal in 2005 met een instrumentale track, genaamd 'Riding The Wave'. Deze track heeft intussen een erg lange weg afgelegd naar het grote publiek, en alles wijst er op dat deze zomerse track er helemaal klaar voor is om cross-over te gaan.
Terwijl het origineel van de Belgische producer Tim Janssens is, volgde de vocale versie - met de stem van Andrea Britton - pas veel later.

Alles kwam in een stroomversnelling terecht toen Axwell zijn eigen remix maakte in 2006, en de track regelmatig in de djsets terecht kwam van 's werelds top dj's Erick Morillo, Roger Sanchez, Judge Jules, Carl Cox and David Guetta.

Andrea dook opnieuw de studio's in om de Axwell-versie van de nodige vocalen te voorzien; de track werd meteen Essential New Tune by Pete Tong. Intussen kan dit nummer op serieus wat airplay rekenen: in de UK (Radio 1, Kiss FM, Galaxy, Juice), in Nederland (538 Dance Smash en Grand Slam) en bij ons werd hij deze week nog Donna’s Smaakmaker, playlist JIM, TMF, Top Radio en NRJ !

‘Counting Down The Days’ lijkt hard op weg om de zomerhit van 2007 te worden!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: