Zaterdag is er TW Classic in het Festivalpark in Werchter. Met CC Smugglers, The Van Jets, Simply Red, Lionel Richie, Lana Del Rey en Bruce Springsteen and the E Street Band. Breng je beste stem mee en warm je handen op om flink mee te klappen. Het wordt een feest. Onder nog enkele tips en goede raad. Zo kom je goed voorbereid naar Werchter!

Weersverwachting

Jihoe! Er wordt zomerswarm weer voorspeld voor zaterdag. Zonnecrème smeren is geen overbodige luxe.

Heen & Weer: Reis heen en weer met het openbaar vervoer, parkeer op afstand of kom met de fiets!

  • Woon je in de regio Leuven, Aarschot, Heist-op-den-Berg, Mechelen, Vilvoorde? Kom dan met de fiets naar Werchter. Er zijn 2 grote gratis en steeds bewaakte KBC fietsstallingen vlakbij de ingang van het Festivalpark.
  • De NMBS biedt een e-treinbiljet TW Classic aan voor 19 euro. Na afloop van het festival worden speciale nachttreinen ingelegd met Oostende (via Gent), Kortrijk (via Oudenaarde), Lokeren (via Antwerpen-Centraal) en Genk als eindbestemming. Ook de busrit met De Lijn tussen Leuven Station en Werchter is inbegrepen in dit biljet. Alle info over deze voordelige combi trein/bus vind je hier.
  • De Lijn voorziet een snelle busdienst tussen Leuven Station en Werchter. Een gratis service. De rit duurt amper 20 minuten. De bussen rijden van 10u tot 20u richting Werchter, vanaf 22u kan je vanaf dezelfde halte terug richting Leuven Station en dit tot een uur na het einde van het laatste concert. Ideaal voor wie in Leuven parkeert of overnacht.

Kom je met de auto? Dan zijn er twee opties:

  • Je kan gratis parkeren in Haasrode, vlakbij afrit Haasrode van de E40. Gratis pendelbussen van De Lijn brengen je dan rechtstreeks naar Werchter. Na afloop van het festival neem je vanaf dezelfde bushalte de pendelbus terug richting parking zone Haasrode. Je vermijdt zo files rond Werchter.
  • Je kan ook parkeren in en rond Werchter. Slechts een deel van de parkings rondom het Festivalpark zal kunnen openen. De wagen parkeren kost 15 euro. Parkeren blijft op eigen risico. Hou rekening met de drukte, voorzie voldoende tijd bij aankomst en vertrek. Klik hier voor meer info.

Meer controle, evenveel feest

Er worden dit jaar extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Terreurdreigingsniveau 3 is immers van toepassing voor heel het land. Bestaande plannen zijn bijgestuurd, extra maatregelen ingevoerd na overleg met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Rugzakken en tassen zijn welkom in het Festivalpark maar zullen streng gecontroleerd worden. Mogen we je medewerking vragen door op eenvoudig verzoek van de medewerkers je tas of rugzak te openen en de inhoud ervan te tonen? Ook zal je door een metaaldetector-poort moeten alvorens je het Festivalpark kan betreden. Er zijn duidelijke richtlijnen opgesteld met betrekking tot zaken die wel en niet toegelaten worden in het Festivalpark in Werchter. Een overzicht vind je hier. Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Nu al danken we je voor je begrip, voor je spontane medewerking ook.

Nom nom

Hongerig tijdens TW Classic? Geen probleem! Het aanbod in het Festivalpark is bijzonder gevarieerd. Er zijn gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is (verse!) friet voor wie dat wil. Er is vegetarisch en glutenvrij. Kortom: er is voor elk wat wils. Jeroen Meus geeft present met zijn lekkere haute dogs aan de Würst foodtruck. En ook Let’s Meat, ons restaurant met bediening, opent de deuren tijdens TW Classic. Er worden steaks van topkwaliteit geserveerd, met lekkere sausjes, salade en verse friet. Via www.twclassic.be/letsmeat kan je nu al je tafeltje reserveren. Laat het smaken!

Download de TW Classic app!

TW Classic heeft zijn eigen app. Voor het eerst. Heel handig vooral. Artiesteninfo en praktische weetjes raadplegen on the go? Dat kan. Zowel voor als tijdens het festival blijf je automatisch op de hoogte dankzij de notifications. Download de TW Classic app via de App Store (iOS) of Google Play (Android).

Dé gouden tip: lees voor vertrek de praktische info op www.twclassic.be nog door. We wensen je alvast een geweldig festival toe!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over