Het respecteren van de natuur ligt in de wortels van Couleur Café. We blijven ons sterk inzetten voor zowel onze prachtige Pachamama (Moeder Aarde) als voor het mooie en geklasseerde Park van Ossegem.

Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Mobiliteit), Stad Brussel (cel Groene Ruimten), Net Brussel, het BIM, Fost Plus, burgerplatform Leonothappy en natuurlijk al onze festivalgangers, leidt deze inzet tot echte en bewezen resultaten:

  • Met de hulp van meer dan 200 eco-vrijwilligers en onze 180 sorteereilanden wordt 60% van het festivalafval gesorteerd
  • 650 gram afval per festivalganger in vergelijking met gemiddeld 1200 gram op andere festivals
  • We kiezen voor biologisch afbreekbare bekers, borden, bestek en rietjes gedurende het festival (in de publiekszone en backstage)
  • Dankzij onze jarenlange samenwerking met de MIVB (Eventpass inbegrepen in het festivallticket) en de NMBS (50% korting op een treinkaartje) komt één derde van ons publiek met het openbaar vervoer
  • De gratis fietsparking wordt gretig gebruikt (nieuwigheden sinds dit jaar, zie hieronder)

Deze editie willen we de nadruk leggen op alternatief transport, het sensibiliseren van festivalgangers omtrent sigarettenpeuken en het beperken van onze ecologische voetafdruk tijdens de opbouw en afbraak van het festival.

1 peuk = 500 liter water vervuild

Om het geweldige Park van Ossegem maximaal te beschermen, willen we het vrijwaren van sigarettenpeuken én ons publiek sensibiliseren om die vervuilende peuken nooit meer op de grond te gooien. Er worden 25.000 pocket asbakken uitgedeeld (met steun van Net.Brussel en Fost Plus) naast een tiental grote en vijf interactieve asbakken (geleverd door Groene Ruimten van de stad Brussel) op strategische plekken. Het burgerinitiatief LeoNotHappy en zijn team houden een oogje in het zeil.

Sinds jaar en dag is er op Couleur Café een gratis fietsenstalling, maar dit jaar wordt de parking gecoördineerd en beveiligd door Bike for Brussels. Minimum 500 fietsers worden verwelkomd met verrassingen (smoothie, koffie, massage ...).

Camping : niets gaat verloren

Dankzij het uitstekende werk van Asmae zijn onze kampeerders een voorbeeld van eco-verantwoordelijk gedrag. Onze camping is telkens brandschoon na het festival. In 2017 bleven er slechts... 3 tenten achter! Dit jaar werken we hand in hand samen met het Citizen Refugee Support Platform. Zij verzamelen campingtenten, matrassen en slaapzakken die festivalgangers niet meer nodig hebben op het einde van het festival en herverdelen alles aan mensen in nood.

Sharing is caring

Sinds vorig jaar delen we een stuk van onze infrastructuur met het Brossella Folk Festival (Bars, tenten, Blue en Green stages, ...), dat een week later in het park plaatsvindt. De opbouw en afbraak van een festival weegt zwaar op de ecologische voetafdruk. Door onze podia met een ander festival te delen, beperken we onze impact op de natuur enorm.

Ticket info

€42* voor een dagticket
€ 37* voor een dagticket in groep (10 personen)
€85* voor een combiticket
€99* voor een combi+camping ticket
*: + reservatiekosten

Koop ook dranktickets op voorhand en bespaar 10% op uw aankoop. Parkingtickets eveneens beschikbaar op onze website.

Het Brussels transport met de MIVB is gratis dankzij de Event Pass code op het ticket.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: