Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION heeft Corrie van Binsbergen de draad van haar eerdere instrumentale bands zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen (kwartet met Anton Goudsmit) weer opgepakt. De tijd was er na ruim vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecten rijp voor! Van Binsbergen heeft met deze topmuzikanten een heerlijk energieke superband samengesteld, die zijn bestaansrecht op een eenmalig optreden tijdens het BrokkenBal maart 2014 direct bewees. Na een jaar besloten ze als band door te gaan en in mei 2015 hadden ze hun première onder deze naam op Jazz in Duketown. Die eerste twee concerten werden opgenomen en daarvan verschijnt nu bij Challenge de CD ‚live’, die 3 december wordt gepresenteerd in TivoliVredenburg, Utrecht.

Speellijst: 29-11 Porgy & Bess, Terneuzen 03-12 TivoliVredenburg Utrecht 27-12 Bimhuis Amsterdam (set op Brokken Festival) 26-02 Paradox, Tilburg 28-02 Jazz Inverdan, Zaandam 12-03 Rabotheater Hengelo (met Tommy Wieringa en Esther Gerritsen) 19-03 DJS Dordrecht 29-04 De Doelen Rotterdam 21-05 Plus-Etage Baarle-Nassau

Corrie van Binsbergen is gitariste, componiste, bandleider en artistiek en zakelijk leider van Stichting Brokken, waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert. Ze kreeg landelijke bekendheid met haar band Corrie en de Grote Brokken, een samenwerkingsverband van kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en de serie 'Schrijvers in Concert', een verrassende combinatie van muziek en literatuur, met onder meer Remco Campert, Kees van Kooten en Toon Tellegen. Naast vele composities voor haar eigen projecten ontving ze compositieopdrachten voor onder meer het Holland Festival, NPS, Filmmuseum, Nederlands Blazers Ensemble, Radio Symfonie Orkest, Zapp4, Mondriaan Strijkkwartet, Asko/Schönberg en schreef ze voor hoorspel en film. Corrie van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs en werd in 2012 genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

persquotes

  • Corrie van Binsbergen is wat mij betreft een van de beste gitaristen die Nederland heeft voortgebracht. Beïnvloed door Zappa en Hendrix brouwt ze haar eigen geluid, kolkend van energie en vernuftigheid, wendbaar en verrassend. (Jazzenzo)
  • Van Binsbergen die met groots enthousiasme en een onmetelijke dosis originaliteit lekker doet waar ze goed in is: mooie muziek maken. (Volkskrant)
  • De wereld van Corrie van Binsbergen is heel breed en nergens plat. (NRC)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: