Onthoud haar naam meteen goed...Corinne Bailey Rae wordt een ster. In thuisland Engeland wordt de 26-jarige zangeres nu al op handen gedragen. Haar single "Put Your Records On" is een mooie radiohit in zowat elk Europees land. De bluesy soul van Corinne Bailey Rae en vooral haar gouden stem laten niemand onberoerd.

Haar muzikale avontuur begon zowat 15 jaar geleden in een kerkkoor in Leeds. Een eerste groepje richtte ze op in haar studententijd. Terwijl ze literatuur studeerde, deed ze zang-ervaring op in een locale jazzclub. Haar eerste EP "Like A Star" werd uitgebracht in december 2005 en schopte het meteen tot de Top 40 in de UK. Grote voorbeelden Björk, Billie Holiday, Erykah Badu en Massive Attack zijn haar grote inspiratiebronnen.

Eind februari pakte ze uit met haar eerste full album. Dat bracht een ware stroomversnelling met zich mee voor de jonge zangeres. De pers draagt haar op handen, ze siert menige cover, maakt haar opwachting in vele gerenommeerde tv-shows en speelt voor uitverkochte zalen. Op 19 oktober komt ze naar de Ancienne Belgique in Brussel.

tickets voor dei concert zijn verkrijgbaar op www.goformusic.be of telefonisch op het nummer 0900 260 60. Wij verwachten jullie allemaal daar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: