Jungle, Denzel Curry en Shygirl staan volgende week op het nieuwe festival in Brussel

Binnen minder dan een week wordt de eerste editie van CORE afgetrapt. Een gloednieuw tweedaags boutique festival in het prachtige Brusselse Ossegempark. Rock Werchter en Tomorrowland slaan hiervoor de handen in mekaar en zijn inmiddels volop aan het bouwen aan wat een zinnenprikkelende totaalervaring moet worden. De goesting is groot. De weersvoorspellingen veelbelovend.

Naast unieke kunst-, geluids- en lichtinstallaties die de schoonheid van de ruwe natuur belichten staat muziekbeleving uiteraard centraal. CORE brengt van ‘s middags tot 1u ‘s nachts een bijzonder eclectische line-up op 4 verschillende podia verspreid in het Ossegempark. Er wordt een boeiende mix gepresenteerd van quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance.

Drie nieuwe namen worden vandaag toegevoegd aan de indrukwekkende affiche. De nieuwelingen zijn gevarieerd in genre, uitmuntend van kwaliteit. Jungle zal op zaterdagavond de Ardo stage betreden. Het Britse collectief brengt heerlijke hypnotiserende vocals en funky vibes naar Brussel. Denzel Curry zet outdoor podium Ardo ongetwijfeld in lichterlaaie met zijn verwoestende bassen, vlijmscherpe teksten, en immer impressionante en veel-besproken performances. Zijn eerdere optredens in België (Ancienne Belgique, Dour Festival, Pukkelpop en Rock Werchter) bezorgden hem de reputatie van showbeest pur sang. Shygirlsluit op zaterdag de Endoma stage af met een hyperpop feestje. De release van haar debuutalbum, voorzien voor september, staat met stip in de agenda’s van menig muziekliefhebber. Een must-see! Ze neemt daarmee de spot in van The Blaze, die z’n nieuwste feeërieke productie in première zal brengen op de Ardo. Jungle, Denzel Curry en Shygirl vervangen Stormzy, Celeste en Tems die jammer genoeg last minute moeten annuleren. Met dit laatste rondje wijzigingen is de line-up nu helemaal rond. De volledige line-up van CORE 2022 vind je hier.

Tickets zijn beschikbaar via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro (inclusief servicekosten), een weekendticket vanaf 123 euro (inclusief servicekosten).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over