Debuutalbum ‘Cut The Wire’ komt uit op vrijdag 11 oktober

Nadat Nijmeegse indieband Waltzburg eerder dit jaar ‘Gotor’ en ‘Eyes Shut’ uitbracht, volgt nu nieuwe single ‘Consensus’. Met deze release maakt de band ook de datum van komend debuutalbum ‘Cut The Wire’ bekend, dat overal beschikbaar zal zijn op vrijdag 11 oktober. De release van het album wordt gevolgd door een Nederlandse clubtour, waarvoor tickets te koop zijn via www.waltzburg.com. ‘Consensus’ is vanaf vandaag overal te beluisteren.

De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Het vijftal maakt opzwepende indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Zo ook nieuwe single ‘Consensus’, waarover bassist Joost Klapmuts het volgende vertelt: “Het is een van de oudere tracks die het tot de plaat gered heeft. Aanvankelijk was het een akoestisch folky nummer die we voor liveshows omgetoverd hebben tot het tegenovergestelde. Het is geschreven in de tijd waarin bandleden Menno en Nicole een relatie kregen. Consensus tekent op een manier dus het hele proces van het ontstaan van Waltzburg, en eigenlijk is het best een romantische track.”

Bij het nummer is ook een video gemaakt, waar de band te zien is tegen de achtergrond van verschillende afbeeldingen en schilderijen, waaronder die van twee katten, een huilende zigeuner en een berglandschap. In de clip kan de kijker telkens weer iets nieuws aan de ruimte ontdekken. De video is hier te bekijken:

In het najaar, na release van debuut album ‘Cut The Wire’ op 11 oktober, gaat Waltzburg op tour door Nederland. Ze spelen hierbij de volgende shows:
17-10 Merleyn, Nijmegen (Releaseshow) 02-11 Simplon, Groningen
25-10 V11, Rotterdam 07-11 Paradiso, Amsterdam
31-10 EKKO, Utrecht

‘Consensus’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De video is te vinden op YouTube. Daarnaast zijn tickets voor de tour te koop via www.waltzburg.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over