Filmcomponist Ennio Morricone heeft bijna een jaar nodig gehad om te herstellen van zijn rugoperatie, maar kondigde vandaag aan dat hij zijn Europese tournee in februari 2015 zal hervatten.

“Ik kan eindelijk zeggen dat ik echt helemaal hersteld ben! Ik ben erg dankbaar voor de trouw van mijn Europees publiek. Ik vond het bijzonder jammer dat ik vorig jaar zo veel concerten moest afzeggen en uitstellen, maar nu ben ik verheugd te kunnen aankondigen dat bijna alle concerten die in december gepland waren, deel uitmaken van mijn tournee in februari en maart!” aldus Morricone.

“Veel mensen hebben me gevraagd of de komende tournee mijn laatste wordt, maar dat is zeker niet het geval. Ik voel me uitgerust, heb immens veel inspiratie en kijk ernaar uit om terug aan de slag te gaan. Ik beschouw dit als een comeback na een verschrikkelijk lange periode van afwezigheid. Ik vind het fantastisch om mijn eigen muziek te dirigeren voor mijn geliefde fans, zeker nu, want ze verdienen meer dan ooit mijn dankbaarheid en erkenning voor hun respect en engelengeduld.”

Als antwoord op de vraag wat zijn publiek de volgende concerten mag verwachten, zegt Morricone: "Ik heb het voorbije jaar heel veel tijd gehad en heb het programma voor 2015 dus tot in de puntjes voorbereid. Uiteraard mag mijn bekendste werk niet ontbreken, maar er staan ook een paar interessante verrassingen op het menu. Ik zal hier alvast een tipje van de sluier lichten: naast de gebruikelijke 170 muzikanten en zangers uit enkele van de meest prestigieuze Europese orkesten en koren en de bijzondere sopraan Susanna Rigacci, neem ik op deze tournee ook mijn goede vriendin Dulce Pontes mee!”

Ennio Morricone componeerde meer dan 500 soundtracks voor film en televisie, en is de enige filmcomponist ooit die voor zijn hele carrière de prestigieuze Academy Honorary Award in ontvangst mocht nemen. Bekende hoogtepunten zijn onder meer zijn composities voor Once Upon a Time in the West, One Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Untouchables, The Mission, Cinema Paradiso, en The Best Offer. Morricones partituur voor The Good, The Bad and The Ugly staat op nummer 2 in de Top 200 van beste filmsoundtracks ooit.

De tournee gaat van start in Amsterdam in februari 2015, en zal 20 grote Europese steden aandoen, waaronder Brussel op 3 februari. Het concert in België werd eerder twee maal uitgesteld.

Tickets voor het verplaatste concert van 18 december blijven geldig voor de nieuwe datum. Wie er niet kan bij zijn op 3 februari 2015, krijgt zijn kaarten terugbetaald. Tickets worden terugbetaald via het voorverkooppunt waar ze werden aangekocht en dit tot en met zaterdag 20 december 2014.

Informatie over de orkesten en koren die aan de tournee deelnemen, is beschikbaar op de website van Morricone: www.enniomorricone.org en op de website van de producers van de tournee: www.arslabitaly.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
3 februari 2015
Locatie: 
Paleis 12, Brussels Expo

Reservatie:

Meer over