VT4-hondenfluisteraar Dirk De Hollander blijft achter zijn euthanasiebeslissing staan die hij gisteren/donderdag in de vierde aflevering van De Hondenfluisteraar nam. Zowel op het tv-scherm als op het VT4-forum ( http://forum.sbsbelgium.be/showthread.php?t=598 ) laaien de emoties over het dodelijke spuitje hoog op.

De omstreden euthanasie vertaalde zich donderdagavond in het grootste aantal kijkers dat tot nog toe op het nieuwe VT4-programma afstemde. Met gemiddeld 298.700 kijkers en 22 procent marktaandeel bereikte De Hondenfluisteraar het grootste aantal kijkers sinds de start van het programma op 31 augustus. Toen de aflevering donderdagavond in de richting van het fatale spuitje voor Boomer ging, piekte het programma op 416.750 kijkers.

In de bewuste aflevering besloot hondengedragstherapeut Dirk De Hollander om de aggresieve Boomer te laten inslapen. Na enkele gedragstesten bleek dat Boomer zijn onhandelbare gedrag niet meer zou kunnen afleren. “Een tikkende tijdbom”, zo luidde de diagnose voor Boomer. Willy en Marie-José, die vaak hun kleinkinderen op bezoek hebben, besloten het advies van Dirk te volgen en Boomer te laten inslapen.

Hondenfluisteraar Dirk blijft achter zijn beslissing staan. "Vanuit mijn job is het mijn plicht en verantwoordelijkheid om mensen te wijzen op onhandelbaar gedrag van honden. Wanneer ik vaststel dat een hond een reëel gevaar betekent voor het gezin en de maatschappij, is het mijn plicht om dat te melden en een gepaste oplossing voor te stellen. Ik spreek uiteraard enkel een advies uit. Mensen zijn vrij om dat te volgen of niet.”

Bovendien is Dirk blij met de hoge kijkcijfers en de vele reacties die het programma losmaakt. “Ik ben blij dat VT4 als eerste het aangedurfd heeft om dit op de Vlaamse televisie te brengen. Zo heb ik een medium gekregen om mijn boodschap over gevaarlijke honden uit te dragen. Deze uitzending zal hopelijk ook mensen tot nadenken aanzetten. Gevaarlijke honden horen immers niet thuis in een maatschappij met kleine kinderen.”

Niet iedereen is het eens met de analyse van Dirk. Het forum van VT4 kent een ongezien aantal bezoekers. Er werden honderden berichten geplaatst over Boomer.

Kathlijn: Dirk als je dit leest, ik ben bijna verpleegkundige en ik zal jou graag ook een spuitje geven!!!!

Heidi26: Ik vind dit echt ronduit schandalig!!!! Ik kan gewoon niet ophouden met wenen!
Hetzelfde woord blijft telkens door m'n hoofd gaan: moordenaars! Het ging hier om een levend wezen, een beestje met emoties en gevoelens. Wie zijn jullie om iemand van z'n leven te benemen

Uiercreme: Het is je goed recht om te zeggen dat Dirk gelijk had maar ik zeg je hier en nu dat het niet zo was omdat hij niet iets heeft willen proberen terwijl er mogelijkheden zat waren!

Amy: Boodschap aan VT4... Persoonlijk vinden wij het een schande, ja een schande, dat u deze zogezegde "gedragstherapeuten" een programma'tje laat maken...Boomer heeft deze week het aardse bestaan gelaten omdat uw so called therapeuten vonden dat je een agressieve hond zomaar mag platspuiten, zonder boe of bah!!

Rottweiler: Een ware schande!

Maar er valt ook begrip voor de beslissing van Dirk te lezen op het forum.

Spidercenser: Je had twee keuzes: Oftewel nu euthanasie, oftewel euthanasie nadat het een kind ernstig gebeten had. Als ik de keuze had, ik koos de eerste optie. Een mens is nog altijd meer waard dan een hond, weet je.

Jij kan je mening trouwens ook kwijt op het VT4 forum: http://forum.sbsbelgium.be/showthread.php?t=598

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: