Toen Lefto in 2017 zijn compilatie ‘Jazz Cats’ presenteerde – een verzameling van beloftevolle vaderlandse jazzvernieuwers - was Commander Spoon één van de absolute ontdekkingen. Geen toeval, want dit viertal belichaamt alles wat deze generatie zo boeiend maakt. Ze slopen met veel respect de virtuele muren tussen jazz, hiphop, rock en elektronica.

De bandleden – Pierre Spataro (sax), Samy Wallens (drums), Fil Caporal (bas), Florent Jeunieaux (gitaar) - zijn actief in alle uithoeken van de Brusselse muziekscene en werden vorige zomer nog ingelijfd door Couleur Café als band bij het prestigieuze Brusselse rapproject Niveau4 XXL. Ook op Dour Festival waren ze reeds te gast en op Gent Jazz Festival wisten ze afgelopen zomer moeiteloos de Garden Stage in te pakken met hun opzwepende jazzgrooves.

Ook in de studio is dit viertal bijzonder productief. In één jaar tijd blikten ze drie EP’s in: ‘Introducing’, ‘Declining’ en ‘Facing’. En vandaag verschijnt hun eerste langverwachte full-album ‘Spooning’ op het Belgische jazz-not-jazz label W.E.R.F. Records, thuis van o.a. Beraadgeslagen, MDCIII en schntzl. Voor de productie van dit debuut sloegen ze de handen in elkaar met de Britse producer Rick David, die onder meer verantwoordelijk was voor enkele spraakmakende artiesten van de Britse jazzrevival als Alfa Mist en Yussef Dayes.

Live

  • 19/3, AB Club

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over