Op zaterdag 18 september 2021 speelt comédienne Katherine Ryan in de Philharmonie Haarlem haar nieuwe stand-up show Missus. Ryan is onder meer bekend van haar Netflix hitserie The Duchess, haar twee Netflix comedyspecials en talloze TV-optredens. Het is de eerste keer dat de populaire Katherine Ryan een show in Nederland gaat geven. Tickets gaan op vrijdag 4 december om 10:00 uur in de verkoop via Ticketmaster.

Katherine Ryan groeide op in Canada, maar woont en werkt inmiddels al lange tijd in Engeland. Daar is ze uitgegroeid tot een van de grootste comedysterren in het land. Eerder dit jaar kwam de door Ryan geschreven en geregisseerde comedyserie The Duchess uit op Netflix, waarin ze ook zelf de hoofdrol speelde. De spraakmakende en hilarische serie werd een daverend succes en kreeg lovende kritieken.

Eerder bracht Katherine Ryan al de twee stand-up specials Glitter Room en In Trouble uit op Netflix, waardoor de hele wereld haar talent kon ontdekken. Ryan was veelvuldig te zien in de meest uiteenlopende komische programma’s: ze was samen met Jimmy Carr co-host van Your Face Or Mine op Comedy Central en The Fix op Netflix, jurylid in Comedy Central’s Roast Battle, drie keer te zien in Live At The Apollo, teamcaptain bij 8 Out Of 10 Cats en Bring The Noise, panellid in Britse shows als Qi, Would I Lie To You, Taskmaster, Big Fat Quiz Of The Year, Have I Got News For You en ga zo maar door.

Je zou bijna vergeten dat Katherine Ryan een geweldige stand-up comedian is. Met haar kenmerkende vileine humor bespreekt ze allerlei zaken die haar bezig houden. Wie haar shows op Netflix heeft gezien weet dat Ryan het hart op de tong heeft en harde grappen maakt over onder meer haar relatie(problemen), emancipatie en het alleen opvoeden van haar dochter. Inmiddels is Katherine per ongeluk getrouwd met haar allereerste liefde, dus dat zal ongetwijfeld voor een nieuwe stroom aan geweldige grappen en observaties zorgen.

Katherine Ryan verkoopt overal in de UK, de VS en Canada zalen uit. Met haar laatste show, Glitter Room, stond ze vier weken in het Garrick Theatre op West End in Londen. De voorstelling in Haarlem volgend jaar is onderdeel van de Missus tour, die in 2020 en 2021 over de wereld trekt.

  • ‘One of the stand-out stand-ups of her generation’ – The Times ****
  • 'The writing is tight, the delivery flawless... a stand-up who is at the top of her game' – The Independent ****
  • 'Poised, uncompromising and often savagely hilarious' – The Scotsman ****
  • ‘Flawlessly delivered... this is stand-up comedy that slaps you countless times around the face and leaves you aching with laughter. Be in no doubt, Ryan is among the very best out there’ – The Telegraph ****

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Katherine Ryan
Datum: 
Zaterdag 18 september 2021
Locatie: 
Philharmonie, Haarlem
Meer over