De Gentse rapper SPREEJ, de nieuwste aanwinst onder Fake Records, lanceert op 13 maart zijn nieuwe en langverwachte EP 'TFOH'. De eerste single daarvan, LOSTBOYDEMIGOD, werd meteen een schot in de roos en zette de artiest meteen opnieuw op de map. De EP is het eerste volwaardige wapenfeit van SPREEJ, na enkele jaren absolute radiostilte, en zet vooral zijn rauwe kanten in de verf.

Nadat hij rond 2015 aan de zijde van Safi hit na hit scoorde en een belangrijke rol speelde in de doorbraak van Nederlandstalige hiphop in ons land, verdween SPREEJ plots volledig van de radar. De Gentenaar moest herbronnen en zichzelf volledig heruitvinden. Hulp daarbij kwam uit onverwachte hoek. Niemand minder dan Johannes Verschaeve (The Van Jets) nam hem onder de vleugels en gaf hem de noodzakelijke begeleiding in dit proces. Gaandeweg hervond SPREEJ zijn inspiratie en stem en achtte hij de tijd gekomen om terug te keren in de scene die hij plotsklaps verlaten had. Met zijn vooruitgeschoven single 'LOSTBOYDEMIGOD' trapte hij de deur brutaal open en verbaasde hij vriend en vijand. Het nummer schopte het meteen tot 'Catch of the day' op Studio Brussel en liet horen dat het menens was met die comeback.

Het is alvast niet lang wachten op nieuw materiaal. Zijn EP 'TFOH', het eerste solowerk sinds 2011, verschijnt op 13 maart op alle online kanalen. De zes nummers van deze release zullen de veelzijdigheid van de Gentse rapper eens te meer in de verf zetten en bovendien een stuk donkerder klinken dan mensen zouden verwachten. 'TFOH' zal verschijnen onder Fake Records.

SPREEJ was de laatste weken verschillende keren te zien in het voorprogramma van labelgenoot Brihang tijdens diens uitverkochte clubtour in Vlaanderen. Zijn eerste volledige solo-show volgt op 25 maart, wanneer hij 'TFOH' zal voorstellen op zijn releaseshow in de Gentse Charlatan. Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar voor die show, die vallen aan te kopen via deze link.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over