Vandaag is het zover; ‘Come Cry’, de debuutsingle van het Americana/ folk duo Sam & Julia komt officieel uit. ‘Come Cry’ is de eerste release van I Love My Label, het kersverse label van Tim Knol. Beluister ‘Come Cry’ op Spotify of Apple Music.

De single is een voorproefje van de eerste EP van Sam & Julia, getiteld ‘So Far, So Good’, dat refereert naar de bewogen tijd die het duo achter de rug heeft De EP komt in het vroege voorjaar van 2019 uit. Tim Knol produceerde de EP en verkoos Sam & Julia om als eerste uit te brengen op I Love My Label.

‘Come Cry’ gaat over volwassen worden en de hobbels die je tegenkomt onderweg. Het is een troostliedje waarin Julia aan Sam laat weten dat het oké is om te huilen en je kwetsbaarheid te tonen.

Sam & Julia gooien momenteel hoge ogen tijdens de Popronde waar zij in totaal achttien optredens doen. De resterende acht optredens de komende weken:

  • 28 oktober – Uptown Records – Hoorn
  • 3 november – Coffee Company – Rotterdam
  • 3 november – By Jarmusch – Rotterdam
  • 4 november – Gastrobar Tof – Venray
  • 8 november – Drvkkery– Middelburg
  • 9 november – De Boom – Alkmaar
  • 15 november – Hi-Fi Klubben – Breda
  • 16 november – Twentsche Foodhall - Enschede

Hou https://www.facebook.com/samandjulia/ in de gaten voor alle actuele informatie.

Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen in 2015, tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom in Amsterdam, en vonden elkaar direct in hun liefde voor Americana, country en folkmuziek, met als grote voorbeelden Bob Dylan, Emmylou Harris, Wilco en Neil Young voor hun diepgravende teksten en mooie melodieën. Inmiddels zijn we enkele jaren verder, jaren waarin Sam & Julia in de finale van de Grote Prijs van Nederland (2016) stonden, het voorprogramma van de clubtour van Tangarine verzorgden, en hun sound ontwikkelden tot een volwassen en eigen geluid. Inmiddels zijn Sam & Julia van duo naar band gegroeid, bestaande uit gitarist Pascal Voorbraak, bassist Hugo Zuiker, drummer Niels de Jonge en Sam & Julia op zang, gitaar en keys.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: