Coline & Toitoine, dat is de ontmoeting van twee muzikale masterminds. Een perfecte harmonie tussen de magie van Coline's stem en Toitoine zijn fascinerende instrumentals. Het opkomend duo breekt muzikale genres open en is de voorbode van een boeiende vernieuwingsgolf binnen de Belgische popscene.

Op 21-jarige leeftijd hebben de twee Brusselaars al meer dan 1.500.000 streams verzameld. Ze evolueerden van het geven van kleine optredens naar het inpalmen van podia zoals de grote zaal van Ancienne Belgique, festivals zoals les Francofolies de Spa, les Solidarités of Palais 12 ter gelegenheid van het Swipe Up Festival.

Het duo Coline & Toitoine zag het licht in hun tienerkamers. Omdat ze beiden nieuwsgierig en inventief zijn, ondersteunden de twee enthousiastelingen hun muzikaal project tot nu toe met eigen middelen. Deze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat ze vorm kunnen geven aan hun eigen identiteit en dicht bij hun publiek kunnen blijven.

Coline is een schrijfster, gitariste en zangeres met een kristalheldere stem.

Na het ontdekken van lyrische zang op 13-jarige leeftijd op de academie, kreeg de jonge zangeres enkele musicalhoofdrollen aangeboden, waardoor ze zowel haar zangtechniek als haar podiumprestaties kon perfectioneren. Tegelijkertijd ontwikkelde ze een passie voor popmuziek en leerde ze zichzelf ukelele en gitaar spelen.

Coline heeft een unieke stem, bezit een rauw schrijftalent en is een ongelooflijke performer. Ze laat zich inspireren door het dagelijks leven, of het nu gaat om fijne dingen of liefdesverdriet, en zet wat ze ervaart om in een beeldende taal zodat iedereen zich ermee kan identificeren. Bovendien aarzelt ze niet om menselijke boodschappen te brengen die geëngageerd zijn, gevuld met waarheid en uitnodigen tot ontsnappen, loslaten of het stellen van vragen.

En dan hebben we Toitoine, een gepassioneerde pianist en componist.

Van jongs af aan was hij een piano-wonderkind die een muzikale opleiding volgde op verschillende academies. Deze veelzijdige artiest werd al snel opgepikt: hij componeerde soundtracks voor langspelers, kortfilms, documentaires en videogames. Op 18-jarige leeftijd won hij bovendien de Grote Prijs van de Nationale competitie "De Week van de Klank ».

Toitoine is een grenzeloos creatieve geest, die erin slaagt om inspiratie uit verschillende werelden om te zetten in muziek. Van compositie, arrangementen tot mixing, Toitoine stopt nooit met het verkennen van de horizon van zijn passie, terwijl hij perfect blijft samenwerken met Coline.

Beluister de single HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: