Coldplay heeft vandaag de release aangekondigd van hun langverwachte tiende album 'Moon Music'. De plaat ligt op 4 oktober 2024 in de winkels en zal overal beschikbaar zijn.

De leadsingle van het album, feelslikeimfallinginlove, wordt wereldwijd uitgebracht op vrijdag 21 juni. De single can je hier presaven. De groep bracht gisteren voor het eerst de song tijdens hun uitverkochte show in de Puskás Aréna in Boedapest - bekijk de video hier.

Moon Music, geproduceerd door Max Martin, kan je nu overal bestellen, met een beperkt aantal handgesigneerde edities in de officiële Coldplay Store, op store.coldplay.com.

NIEUWE FORMATS EN NIEUWE DUURZAAMHEIDSNORMEN

In combinatie met Coldplay's baanbrekende duurzaamheidsmaatregelen op hun huidige tour - die tot nu toe 59% minder CO2-uitstoot heeft geproduceerd dan hun vorige stadiontour - heeft de band er alles aan gedaan om de fysieke release van Moon Music zo duurzaam mogelijk te maken.

Dit wordt het eerste album ter wereld dat wordt uitgebracht als een 140 gram EcoRecord LP, waarbij elk exemplaar negen gerecycleerde PET-flessen bevat die zijn teruggewonnen uit post-consumer afval. Dit voorkomt de productie van meer dan 25 ton nieuw plastic en zorgt voor 85% minder CO2-uitstoot/kg productieproces in vergelijking met traditioneel vinyl van 140 gram.

Daarnaast heeft de band samengewerkt met The Ocean Cleanup om een extra formaat te creëren: The Notebook Edition EcoRecord LP. Het rPET (= gerecycled PET-materiaal) voor deze editie bestaat voor 70% uit rivierplastic, opgevist door The Ocean Cleanup uit de Rio Las Vacas in Guatemala.

Moon Music is Coldplay's eerste album sinds Music Of The Spheres in 2021, met o.a. de hitsingle My Universe met BTS en een nominatie voor Album of the Year bij de Grammy Awards. Music Of The Spheres heeft al meer dan vier miljard streams verzameld.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over