Coldplay heeft de nieuwe single van haar nieuwe album Ghost Stories onthuld. 'A Sky Full of Stars' is een opvallende samenwerking tussen de Britse wereldband en de Zweedse dj/producer Avicii.

Opmerkelijk, want weinigen zouden de twee samen in een kamer, laat staan studio zetten. Maar net daarom werd Chris Martin getriggerd toen hij het nummer schreef en iets extra zocht voor het refrein. “Ik was op dat moment alleen, zonder de rest van de band. En ik voelde dat het nummer iets speciaals nodig had. Dus belde ik Tim Bergling (Avicii) en niet veel later hadden we deze a-typische maar geweldige song.” Avicii is ook verantwoordelijk voor de piano in de song, iets waarover Chris Martin tegenover de BBC verklaarde: “ Het voelde als vreemdgaan tegenover de band toen ik hem het vroeg. "

'A Sky Full of Stars' klinkt inderdaad als een combinatie van de twee stijlen. De melancholiek van Coldplay en de vlotte opbouw naar een energiek refrein van Avicii. Behoorlijk poppy en wie de oude, meer rockende Coldplay verwacht, komt in deze song bedrogen uit. Maar als Coldplay al iets bewezen heeft in het verleden, dan is het wel net dat het meesterlijk met zijn eigen sound kan spelen en zijn eigen grenzen durft aftasten.

Ghost Stories, het zesde studioalbum van Coldplay, verschijnt in België op vrijdag 16 mei. Op het album staan negen songs, waarvan er al drie vrijgegeven waren: viral track Midnight, huidige single Magic en het prachtig weemoedige Oceans. Wie op iTunes Ghost Stories voorbesteld, krijgt naast Midnight en Magic vanaf zaterdag 03 mei ook 'A Sky Full of Stars' meteen als instant gratification song beschikbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: