Peter Minnebo

Tot 2010, gedurende 11 edities passeerde Clouseau het Sportpaleis 116 keer met een totaal van 1.727.208 bezoekers. Duizelingwekkende cijfers! Anno 2010, werd er een pauze ingelast om enerzijds een mentale moeheid bij iedereen te laten wegebben en anderzijds de creativiteit terug aan te wakkeren. De single ‘Vliegtuig’, verleden jaar, was de push naar nieuwe concerten toe. In december en januari staan er in totaal 4 weergaloze shows geprogrammeerd, met nieuwe en oude nummers,sommige herwerkt in een apart jasje. Een strijk-ensemble zal hiervoor te gast zijn.

Het Sportpaleis heeft altijd op het duo Wauters een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht gehad . Moesten de broers ooit een afscheidsconcert plannen, dan zal het zeker daar ergens tussen Merksem en Deurne te doen zijn. Het is niet alleen een unieke concertzaal, maar ook een stressloze repetitieruimte. De broers zijn namelijk aangenaam om mee samen te werken, en stellen zich steeds flexibel op,ook naar de technische crew,alus Jan Van Esbrouck.

‘Clouseau Centraal’ typeert de nieuwe show. Centraal… waarom ? Enerzijds omdat het alleen Clouseau muziek zal zijn , anderzijds omdat er een keuze is voor een centrale podiumopstelling. Een gevoel om echt omarmd te zijn door een publiek van 21.000 mensen. Een warm theatergevoel moet ervaren worden door fans en muziekliefhebbers. Koen staat erop dat iedereen in de zaal het wit van zijn ogen gezien moet hebben, en niet alleen op het grote scherm.

De productie werkt met 544 individuele lichtbalken,waardoor het licht het decor gaat worden. Koen en Kris stationneerden even in Brasserie Royal in Antwerpen Centraal voor een korte Frontview persbabbel.

Clouseau Centraal is inmiddels de 12e concertreeks in het sportpaleis, wat betekent die betonnen tempel voor jullie?

Kris ”Het blijft een unieke locatie, legendarisch, ook wanneer je de nostalgie laat herleven en je je inbeeldt dat de wielerpiste nog aanwezig is.”

Op concert DVD’s worden de laatste meters van een artiest vaak mooi in beeld gebracht. Enkel de artiest kan zoiets ervaren.

Koen: ”De laatste stappen voor het podium zijn bij elke show adembenemend, gewoon de max! Het licht gaat uit, de muziek start en dan het gejuich van duizenden fans. Misschien een vleugje stress bij de eerste show, verder gewoon de opwinding van het spelen,entertainen.”

Muziek en sport zijn de rode draad in jullie leven, hoe zou je de schoonheid van beiden accentueren?

Koen: ”ook mijn vrouw en kinderen zijn een rode draad in mijn leven hoor!”

Kris: ”Uiteindelijk onstaat uit een pril ideetje een prachtig iets, een nummer dat je naar de mensen toebrengt en waarop mensen reageren, en dat zien gebeuren is iets zeer moois!”

Is er één Clouseau-nummer, al dan niet uitgebracht, waar jullie zot van staan?

“Gek op jou” blijft een nummer waar we volledig voor gaan.

Koen, ondertussen 47 geworden in september,tijd voor een test van het lange termijngeheugen. Wat zegt deze foto jou? (foto van Koen als vtm-reporter op de Flandria)

Dat moet Jim Kerr zijn van Simple Minds, anno 1989, bij een persvoorstelling van hun nieuwe album op de Schelde, vermoedelijk voor een Vtm opname Top 50. Hun album was bangelijk goed, herinner ik me.

Geslaagd! Veel succes met de Centraal Clouseau formule!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Clouseau Centraal
Datum: 
12 & 13 december, 28 december, 2 januari
Locatie: 
Sportpaleis, Antpwerpen

Reservatie:

Meer over