Na een muzikale sabbatperiode van ruim 3 jaar zijn de verwachtingen uitermate hoog gespannen om de broers Wauters terug on stage te horen en te zien. Onlangs bracht Clouseau hun 11de album uit en dit was meteen de reden voor een Clouseau Live 2014-concert, die dit jaar te zien zal zijn in verschillende zalen in heel Vlaanderen. Voor een uitverkocht Ethiastheater in Hasselt liet Clouseau afgelopen weekend zien dat ze terecht één van Vlaanderens populairste bands blijven.

Vanaf het begin werd het publiek getrakteerd op een aantal nummers uit de nieuwste cd. Het publiek dat aanvankelijk nog braaf bleef zitten werd door Koen al vlug aangemaand om toch maar recht te staan en mee te dansen. Niemand kon uiteraard aan die oproep weerstaan en al snel stond het Ethias Theater op zijn kop en werd er luidkeels meegezongen. Nieuwe nummers en bekende hits van meer als 20 jaar Clouseau wisselden mekaar af. De groep waagde zich zelfs aan een cover van De Kreuners. Het nummer Gek op jou kreeg voor The Voice-deelneemster Eva De Geyter wel een heel speciale betekenis. Voor haar verjaardag mocht ze van Koen alvast een ruiker bloemen in ontvangst nemen. Nadien volgden een aantal akoestische nummers zoals Anne en Ik Jij Hij of Zij.

Na 28 nummers blijkt eens te meer duidelijk dat Clouseau nooit van weg is geweest. Wij kijken alvast uit naar de volgende Sportpaleisconcerten. (Marc Ras)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over