Clouseau nummer 1 in Vlaamse Ultratop Album Charts

De single 'Vliegtuig' werd enkele weken geleden vol lof onthaald op radio. Een tweede succesverhaal doet zich nu voor met het langverwachte album CLOUSEAU; het 11de Nederlandstalige studioalbum van Vlaanderens meest gegeerde muzikale broers. Sinds vorige week is de nieuwe plaat beschikbaar en het enthousiaste onthaal ervan zorgde ervoor dat CLOUSEAU binnenkwam op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop Album Charts! Een droomstart voor het eerste album van de broers Wauters na een muzikale sabbatperiode van drie jaar.

Het album werd bijeen gepend in het najaar van 2012 en het voorjaar van 2013. De opnames vonden plaats tussen juni en augustus 2013 in de Wisseloord Studio’s in Hilversum onder leiding van producer Hans Francken die voor de vijfde keer achter de knoppen zat bij de opnames van een Clouseau-album. Het album telt 14 nieuwe songs, waarvan de eerste single ‘Vliegtuig’ eind oktober al werd gelanceerd. De a-typische single, 4’30” lang en in vijf verschillende toonaarden, stoomde meteen naar de eerste plaats van de Ultratop Singles Charts. Bewust kozen Koen en Kris voor de essentie van Clouseau.

Nummers zoals 'Ziel' en 'Kan Het Niet Alleen' benadrukken dit. Bovendien zet '88' hun 25 jarige carrière in de kijker. Koen en Kris stonden erop dat de fans verwend zouden worden met deze nieuwe plaat. Dankzij een unieke samenwerking met B-Post bezorgden zij het album één dag voor de officiële winkel-release in de postbussen van duizenden fans. Sociale media werden overspoeld door honderden foto’s van fans die hun postpakket hadden ontvangen. Mede dankzij de B-Post actie en in het algemeen wegens het warme welkom van de fans ontving Clouseau vorige week al een Gouden Award voor de verkoop van 15.000 exemplaren van CLOUSEAU. De award werd overhandigd tijdens een speciale albumvoorstelling in Feestzaal Eldorado in Humbeek, traditie-getrouw de vaste stek voor elke albumrelease van Clouseau. Het was iedereen in de zaal duidelijk: de broers staan te popelen om terug op de planken te staan!

De tournee doorheen Vlaanderen start in april 2014, waarvan enkele shows reeds uitverkocht zijn.

VOLLEDIG LIJST:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over