Clouseau heeft een revolutionaire augmented reality-videoclip voor hun nieuwe single 'Wereld Die Nooit Vergaat' uitgebracht. De clip ging dinsdag al in primeur bij het Belgische talkshowprogramma Vandaag en is vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar via de Tweesprong-applicatie.

De clip is een samenwerking tussen Clouseau, Warner Music Benelux en het bedrijf 4DR Studios uit Eindhoven. De video is tot stand gekomen door middel van volumetric video. Dankzij deze technologie kun je Koen en Kris Wauters in jouw huis- of slaapkamer, of waar je maar wil, laten performen.

In de videoclip praat Koen tegen zijn kleine zelf. Alles wat verteld wordt tussen hen komt tot leven dankzij de tekeningen die de jongen acteur zelf geïllustreerd heeft. Clouseau wandelt tussen die illustraties door in de droomwereld van de kleine Koen.

Tweesprong
Naast de nieuwe videoclip lanceert Clouseau ook gelijktijdig hun nieuwe AR-performance van het nummer 'Tweesprong'. Om die AR-performance te kunnen bekijken moeten fans de albumhoes van Tweesprong scannen. Later dit jaar volgt ook nog een performance voor de single 'California'.

Volumetric video
Volumetric video is een nieuwe video-techniek waarmee artiesten foto-realistisch gedigitaliseerd worden in een driedimensionale video. Er zijn nog maar slechts een handvol volumetric video studios in de wereld. De volumetric capture studio van 4DR studios is een van de eersten in Europa. De AR-experiences binnen de Tweesprong-app zijn hiermee uniek in hun soort en geven een inkijkje in de toekomst van muziek video's.

De Tweesprong-applicatie is nu te downloaden via de Apple Store en de Google Play Store.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over