© Parlophone Music Belgium

Op vrijdag 22 november 2013 brengt Clouseau zijn 11de Nederlandstalige studio-album uit, het eerste na een muzikale sabbatperiode van vier jaar. Dankzij een unieke samenwerking met bpost zullen fans die het album via de nieuwe Clouseau-website bestellen hun exemplaar echter al ontvangen op donderdag 21 november, één dag voor de officiële winkel-release. Het album heeft geen titel en heet dus gewoon "CLOUSEAU", kort maar krachtig.

Kris Wauters: Er is lang en veel gepraat en gespeculeerd over een titel. Er zijn veel woorden gevallen maar geen enkel raakte de perfecte snaar of dekte de lading in zijn geheel. Eén songtitel eruit halen zou de andere songs oneer aandoen. Want we geloven dat dit één van onze beste albums is en een sterk collectief waarop elk nummer en elke noot zijn plaats heeft. We zijn vier jaar weggeweest, wat we nu naar buiten brengen is ons nieuwe visitekaartje.  En ‘ons’, dat is Clouseau. Daarom kan slechts één woord vatten waar dit album voor staat: CLOUSEAU”.    

Over de opmerkelijke samenwerking met bpost:

Kris Wauters:  “Vier jaar afwezig zijn is lang. Toch hebben we nooit het gevoel gehad ‘vergeten’ te zijn. Omdat fans massaal berichtjes bleven sturen,  onze website of Facebookpagina bezochten  of ons persoonlijk lieten weten dat als wij klaar zijn voor iets nieuws, zij er zullen staan. En dat deed deugd. Daarom vroegen Koen en ik ons af hoe we deze mensen, deze fans iéts extra konden bieden. Het antwoord kwam er in de vorm van een uitdagend idee:  "Waarom niet onze trouwste fans ons album als allereerste bezorgen? Nog voor de cd in de winkel te koop is! Maar omdat we onmogelijk zelf bij iedereen thuis langs kunnen gaan om hen een album te bezorgen, hebben we bpost aangesproken om hulp. Want zij komen sowieso elke dag bij alle mensen.”

Hoe werkt het? Één klik op de Clouseau-website www.clouseau.be , je laat je gegevens achter, bestelt en betaalt de cd en bpost engageert zich om elke cd-bestelling van ‘CLOUSEAU’ opdonderdag 21 november te brengen naar waar de fans maar willen: Thuis of op het werk, in één van de 1250 afhaalpunten of in een bpack 24/7 pakketautomaat.

In een ludiek filmpje leggen Koen en Kris het principe nog eens graag even uit: http://www.youtube.com/watch?v=V1I5YkcwM4M

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over