‘Tweesprong’ is de 13de Nederlandstalige plaat van broers Kris en Koen Wauters.

Drie jaar na 'Clouseau Danst' is Clouseau helemaal terug met hun dertiende Nederlandstalige plaat, genaamd ‘Tweesprong’. Tevens kondigden zij maar liefst 5 shows aan in Nederland voor 2020, in TivoliVredenburg, Paradiso, De Oosterpoort, 013 en De Vereeniging. Naast de aankondiging van het album en de tour is vanaf vandaag ook het nieuwe nummer ‘Nog Niets Gezien’ te beluisteren.

Eerlijkheid, warmte en soms verkilling, levenslust en soms ook twijfel, diepe vreugde en soms ook bittere ontgoocheling: al die emoties hebben een plek gekregen op ‘Tweesprong’. Het is de eerste keer dat Kris de productie volledig op zich nam. Clouseau heeft zelden een plaat gemaakt die zo dichtbij henzelf lag als deze.

Kris schreef samen met Stefaan Fernande het overgrote deel van de nummers op 'Tweesprong'. Koen leverde een paar prachtige teksten, waarvan een op muziek werd gezet door Frank Boeijen. Daarnaast hebben ook Jan Leyers en Frank Vander Linden een bijdrage geleverd.

Clouseau, die we in Nederland goed kennen van ‘Daar Gaat Ze’ en ‘Passie’, is nu terug met misschien wel het mooiste album wat ze ooit gemaakt hebben.

Tweesprong’ verschijnt 8 november 2019 op CD en op alle digitale platformen. Op 6 december 2019 wordt de plaat ook in een exclusieve oplage op vinyl uitgebracht.

Tourdata

  • 14 maart: TivoliVredenburg, Utrecht
  • 24 april: De Vereeniging, Nijmegen
  • 25 april: De Oosterpoort, Groningen
  • 3 mei: Paradiso, Amsterdam
  • 16 mei: Poppodium 013, Tilburg

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over