Woensdagavond 25 november 2015 was het een drukte van jewelste aan de Lotto Arena in Merksem. Clouseau en Jonas Van Geel bundelden hun krachten voor een uniek benefietconcert ten voordele van een gloednieuwe campagne van VTM, Q-music en Belfius voor het goede doel, namelijk dat van de Rode Neuzen Dag. Het hiervoor speciaal opgerichte Rode Neuzen Fonds werd in leven geroepen om jongeren met psychische problemen van de nodige steun te voorzien.

Met Koen Wauters, Vlaanderens lieveling, en Jonas Van Geel, multitalent, aan het stuur belooft het een gegarandeerd succes te worden. En dat werd meteen duidelijk bij de ticketverkoop. In minder dan 24 uur was het concert uitverkocht. Wie tickets had bemachtigd, kon tevreden zijn. Clouseau en Van Geel stelde niet teleur.

Iets later dan gepland, met name door de verstrengde veiligheidscontroles, weerklinken de eerste noten van het symbolische ‘De Tegenpartij’ door de zaal. Het publiek is duidelijk in zijn nopjes en doet vanaf het begin enthousiast mee. Dit concert was dan ook enige kans om Clouseau nog aan het werk te zien dit najaar.

Verschillende Clouseau hits, waaronder ‘De Perfectie’, ‘Nobelprijs’, ‘Domino’, en het speelse ‘Louise’, passeren de revue. Het emotioneel geladen ‘Afscheid’ en klassieker ‘Anne’ maken echter de grootste indruk. Koen Wauters, Jonas Van Geel, Bart Peeters en Nathalie Meskens brengen een prachtige vertolking van het trieste, en in deze tijden toepasselijke, nummer ‘Afscheid’. Gelukkig wordt er snel geschakeld naar het vrolijkere Anne, dat volledig wordt ingezet door de participerende toeschouwers. Geen strofe of refrein is deze diehard fans onbekend. Dat maakt het bijwonen van een Clouseau optreden net uniek. Nergens vind je zo een enthousiasme en plezierige sfeer terug als hier.
Natuurlijk was het niet de hele avond Clouseau dat de klok sloeg.

Van Geel was ook duidelijk aanwezig, met name om de show te voorzien van de nodige humor. Zijn geschertst met Koen Wauters tijdens het nummer ‘Zij is van Mij’ zorgt voor het nodige gelach in de zaal. Ook het publiek is niet veilig. Grappend betrekt hij een hevig zwaaiende toeschouwer bij de show door uitdrukkelijk en meermaals te melden dat hij haar wel ziet staan.

Van Geel nam ook heel wat zang voor zijn rekening. Zo bracht hij een Nederlandstalige versie van ‘Sex on fire’ van Kings of Leon: ‘Mijn ex heeft een vrijer en dat maakt me niet blij’. En dat deed de presentator/ acteur zeker niet slecht. Al was het soms iets te veel performer en te weinig zanger.

Ook Nathalie Meskens zorgde voor het nodige amusement. Ze was zelf zo sterk aanwezig doorheen de gehele avond dat haar naam niet had misstaan op de affiche. Haar striptease, sexy outfit changes en indrukwekkende vertolking van Sandy (Grease) en Baby (Dirty Dancing) zorgen voor heel wat vertier in de zaal. Natuurlijk mogen we crowdsurfer Bart Peeters en zanger Stan Van Samang, bijgestaan door Lisa Castellli, niet vergeten. Deze laatste 2 brachten het Rode Neuzen Dag-lied ‘Fix You’.

Voor wie er niet bij kon zijn, maar toch nieuwsgierig is; zaterdag 5 december worden de hoogtepunten uitgezonden op VTM na de grote slotshow van Rode Neuzen Dag.

Ik heb alvast mijn steentje bijgedragen en een rode neus aangeschaft. Jij ook?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Clouseau en Van Geel
Datum: 
25/11/2015
Locatie: 
Lotto Arena
Meer over