Een droomscenario, zo voelt het voor de broers Wauters nog steeds na bijna 30 jaar. Ook al heeft Clouseau reeds meer dan 120 optredens in het Sportpaleis gespeeld, ze prijzen zich gelukkig dat ze hier nog steeds mogen staan voor zo’n volle zaal. Dat waren dan ook meteen de startnummers van het concert “Droomscenario” en “Geluk”.

Zoals de titel van de concertreeks al doet vermoeden, was stilstaan gisterenavond geen optie. Het was tijd om te bewegen en iedereen had daar alvast veel zin in! Met “zin om te bewegen” werd meteen de toon gezet voor de rest van de avond. De dansers kwamen op het podium en het feestje brak los. De presentator in Koen kwam toch af en toe een beetje boven. In het volgende nummer “Proefcontract” zingt hij letterlijk “Niet tevreden, geld terug”. Dat was ook de aankondiging van het nummer, maar ik denk niet dat iemand na zo’n concert zijn geld nog gaat terugvragen. De sfeer zat er dik in!

Het publiek werd ook nauw betrokken. Voor het concert werden er duizenden polsbandjes uitgedeeld. De bandjes maakten deel uit van het lichtspektakel. De bandjes werden vanop afstand gestuurd en werden perfect afgesteld op de muziek. Kleuren konden veranderen, zelfs de departementen in het Sportpaleis konden andere kleuren krijgen zodat je precies aflopende lichten kreeg. Flikkeren, zachtjes branden, er was genoeg variëteit. De eerste kennismaking met de magische bandjes was “Nobelprijs”. Bij dit prachtige nummer kleurde heel het Sportpaleis rood en zag je de mensen zachtjes mee wiegen op het ritme van de muziek. Kippenvelmoment!

Dat Clouseau fan is van zijn fans was duidelijk. Koen nam regelmatig de tijd om even met het publiek bezig zijn. Selfies nemen, handjes geven, zelfs even de tablet nemen van een fan om een filmpje te maken. Maar iedereen droomt toch al wel eens van dicht bij Koen te staan? Dus dacht hij, ik spring gewoon even het publiek in. Al zingend baande hij zich een weg door het Sportpaleis. Gevolgd door een spot die alles goed in beeld bracht voor diegene die net niet dicht genoeg bij hem konden komen. Maar het liedje “Voorbij” was gedaan voor hij het wist. Een iets mindere timing want hij stond nog in het publiek, maar geen probleem, we laten het publiek voort zingen op “nanana” tot Koen beneden is. Een goede idee van hem! Buiten al dat rondjoggen in het Sportpaleis werd er nog superhard gedanst, Koen moet wel een goede conditie hebben. En als dat niet het geval is, dan zal hij het na deze shows ongetwijfeld hebben. Stilzitten zat er vanavond niet echt bij op Clouseau danst.

Enkele weken geleden gingen Koen en Kris voor het programma “Liefde voor muziek” naar Mallorca. De uitzendingen van “Liefde voor Muziek” zullen pas in het voorjaar te zien zijn. Koen vertelde dat ze daar een fantastische tijd hebben gehad, maar ook mensen die ze maar een beetje kende, beter hebben kunnen leren kennen. Zoals bijvoorbeeld Gers Pardoel. Dus besloten ze hem uit te nodigen als verrassingsgast op hun optreden. Een tof duet tussen Koen en Gers kwam er met “Bagagedrager”. Wie de muziek van Clouseau en Gers Pardoel een beetje kent, weet dat ze beiden een nummer hebben met de titel “Louise”. Toen Gert dit ook even het publiek in smeet, verwachtte iedereen een mash-up van de twee nummers. Maar jammer genoeg was dat niet het geval. Gers stal de show met Louise wat uiteraard ook veel ambiance bracht. Koen had daarop het beste weerwoord “Gersie, voor je over Louise begint te twijfelen, Gersie ze is van mij!” en hij stal de show en Louise gewoon terug met het nummer “Zij is van mij”. Hij zette iedereen hiermee wel even op het verkeerde been, want de meesten hadden “Louise” verwacht.

Clouseau danst, dus dat moet dan ook letterlijk genomen worden. Koen en Kris brachten even een dansshowke met Michael Jackson moves. Speciaal hiervoor pimpten ze hun outfit met een zwarte hoed. Zodat het toch even helemaal af was!

In het tweede deel kwam Koen op in een iets sportievere outfit. Het zag ernaar uit dat er nog veel meer gedanst ging worden! En of! In het tweede deel volgenden een heuse dansbattle. Kris en Koen beweerden beiden dat ze de betere danser waren. Samen gingen ze er niet uit geraken, dus wie kan er beter beslissen dan een onschuldig publiek? Ze stelden elk een danscrew samen. Een echte battle volgde! Leuk intermezzo in het concert dat helemaal in het concept paste. Aan de decibels te horen was Team Kris duidelijk gewonnen. Helaas werd het niet echt bevestigd in de show. Achteraf op de persconferentie heeft Koen zijn nederlaag wel toegegeven en werd het officieel bevestigd dat Team Kris gewonnen had.

Lichtspektakel hadden we al gezien, maar het echte spektakel moest nog komen. De catwalk die recht het publiek in ging, kon ook vliegen en 360° draaien. Het eerste nummer die dit mocht demonstreren was “Altijd heb ik je lief”. Koen draaide helemaal rond met het vliegende podium zodat hij midden tussen het publiek stond. Wat het intieme nummer nog een innigere sfeer gaf. Kippenvel! De lichtarmbandjes zorgden er daarboven nog voor dat Koen precies in een sterrenhemel stond. Al die kleine lichtstipjes namen in combinatie met het nummer heel even je adem weg. Adembenemend mooi! Buiten de draaiende catwalk, waren er nog enkele eilandjes in de zaal verstopt. Vanop de draaiende catwalk werd de band helemaal over de zaal verspreid. Mooi effect dat bijna de perfectie benaderde. Tijd dus voor het nummer “De perfectie”! Ook voor Valérie De Boosere, de vrouw van Koen, was er een perfect moment in de show. Koen schreeuwde op een bepaald moment “waar is mijn vrouw?” Al zingend op het nummer “Oh ja” liep hij het publiek in recht naar haar en hun kindjes. Valérie zong spontaan even mee “ik hou van jou”. Haar avond kon alvast niet meer stuk. Voor al die gebroken vrouwenharten was het waarschijnlijk wat minder. Al een geluk was dat snel vergeten en danste iedereen al snel weer voort.

Dansen en springen was in de eindspurt alvast geen probleem op klassiekers als "De tegenpartij", "Vonken & Vuur" en tot slot 'En Dans". Het enige wat Koen en Kris nog resten was hun geweldige band voor te stellen. Maar gezien het Clouseau danst is kan dat niet op de normale manier. In plaats van een kleine muzikale solo, kreeg gisteren iedereen even zijn eigen danssolo! Kei origineel en perfect in het concept passend. Helemaal afsluiten deden Koen & Kris met een stevige bisronde met daarin klassiekers "Anne" en "Daar gaat ze". Beter afsluiten was haast onmogelijk.

Een goede mix van oude en nieuwe liedjes bezorgde iedereen een fantastische avond. Al merkte je toch iets meer ambiance met de klassiekers omdat iedereen die vanbuiten kon meebrullen. Het publiek was laaiend enthousiast en droop met zere voeten naar huis. Een geslaagde dansavond! Koen en Kris hadden één doel met hun nieuwe plaat en hun nieuwe show ‘mensen laten dansen’. En dat is zeker en vast gelukt. Een show om nooit meer te vergeten. Het optreden was tot in de puntjes af. Kris en Koen zeiden later op de persconferentie dat ze blij waren dat hij zo goed was verlopen op een paar kleinigheden na. Wij hebben ze alvast niet opgemerkt, zo goed zat het allemaal in elkaar! Een fantastische editie die iedereen absoluut gezien moet hebben. Helaas zijn er voorlopig enkel nog maar enkele 100'den tickets beschikbaar voor het concert op 7 januari. Snel je ticket voor de 7ste kopen is de boodschap!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over