Dimitri Vanlommel

Clouseau is en blijft Vlaanderens populairste groep. Die conclusie mogen we na vrijdagavond na ruim drie uur lang topentertainment tijdens “Clouseau Centraal” echt wel maken. Koen & Kris Wauters zijn na vier jaar afwezigheid terug helemaal thuis in het Antwerpse Sportpaleis.

Een podium in het midden van het Sportpaleis, catwalks doorheen het middenplein, zweven boven het publiek, … Geen van deze elementen is uniek. Ze zijn ooit allemaal al eerder gebruikt in het Sportpaleis. Toch zorgen deze elementen er mee voor dat “Clouseau Centraal” opnieuw een sterk staaltje entertainment is. Tel daarbij nog de karrevracht aan klassiekers, een overweldigend lichtdecor, de uitzinnige sfeer en je weet onmiddellijk waarom wij blij zijn dat Clouseau opnieuw in het Sportpaleis speelt.

Als percussionist Frank Michiels om twintig voor negen het startschot geeft van “Clouseau Centraal” en amper één minuut later Koen en Kris “En Dans” inzetten, is de toon van de hele avond gezet. Iedereen veert spontaan recht en begint luidkeels mee te zingen en te dansen. Een gewaagde keuze om met zo’n meezinger te openen, maar het draaide perfect uit.

Wat volgde was een rollercoaster aan hits afgewisseld met werk uit hun recentste album “Clouseau”. Een intieme versie van “Wat heb ik gedaan” en “Kan het niet alleen”, de funky grooves van “Oh ja”, een a capella versie van “Fiets” of een stevig rockende “88” en “Ik wil je”. Tijdens “Clouseau Centraal” kon en mocht het allemaal. Kippenvel kregen we trouwens bij het zien van 21.000 enthousiaste Clouseaufans die met zijn allen luidkeels “Ik wil je” van De Kreuners meebrulden en hevig sprongen.

Hoogtepunten komen vaak op onverwachte momenten. Zo werd “Onvoorwaardelijk wij”, een pakkend nummer over de band tussen Koen & Kris, aan het einde van het eerste deel een echt emo-moment.

Dat er voor een setlist van een Clouseau-concert vaak harde keuzes moeten gemaakt worden, is wel duidelijk. Zo sneuvelde o.a. “Anne” of “Afscheid van een vriend”. “Brandweer” daarentegen mocht op vraag van dochter Nona absoluut niet ontbreken. De debuutsingle uit 1987 is haar lievelingsnummer en ze was duidelijk niet alleen. 21.000 kelen die van begin tot einde luidkeels meezongen, simpelweg kippenvel!

Voor de gelegenheid had Clouseau ook een paar gasten uitgenodigd. Zo mocht The Voice kandidate Laura Tesoro haar single “Outta Here” brengen. Toch was het eerder oude rot in het vak Raymond Van Het Groenewoud die met zijn “Cha Cha Cha” en “Liefde voor muziek” het dak van het Sportpaleis blies. Straf!

Verrassing van de avond was zonder twijfel Koen Wauters die zijn zweefkunsten demonstreerde tijdens “Wat een leven”. Menige fans op het balkon waren verrast, maar wel dolblij dat ze plots Koen Wauters van heel dichtbij konden zien. Even later deed hij het kunstje nog eens over aan de andere kant van het Sportpaleis tijdens “Vanbinnen”.

Clouseau eindigde “Clouseau Centraal” zoals elk concert zou moeten eindigen. Met “Vanbinnen”, “Vonken & Vuur” en “Tegenpartij” plaatsten Koen & Kris een orgelpunt aan 3 uur topentertainment.

Wie denkt om voor de bisnummers te vertrekken om zo op tijd het Sportpaleis te verlaten, kunnen we alleen maar afraden om dit te doen. De bandvoorstelling tijdens de “Hier bij jou” in de bisronde is zo origineel dat je het niet wil missen. De band mag zichzelf namelijk al … rappend voorstellen.

Kortom Koen en Kris weten als geen ander hoe ze hun fans moeten verwennen. Wie nog geen tickets heeft voor Clouseau Centraal kunnen we alleen maar aanraden om ze zo snel mogelijk te bestellen. Je kan de allerlaatste tickets bestellen via www.teleticketservice.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Clouseau Centraal
Datum: 
28 december 2014 en 2 januari 2015
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over