The Inspector Cluzo combineren hun werk op een boerderij in Gascogne (Zuid Frankrijk) met een carrière als duo-rockers / gitaarhelden. Muzikaal zijn ze een duo (Nvdr set up als BB Revelation), muzikaal zitten ze richting rock / Jack White en Live spelen ze alles plat. De voorbije jaren mochten de heren al over de hele wereld spelen (1000 concerten in 52 landen op 10 jaar tijd), terwijl ze hun werk op het veld gewoon verderzetten, en alles wat ze produceren is volledig bio/organic..

Check de geweldige docu ‘Rock Farmers’ in dat verband, en onder het motto; ‘Act locally to Think Globally’.

Dat The Inspector Cluzo de regels van de muziekbusiness niet volgt is een understatement, zo regelt de band ook zelf z'n eigen financiën, label, management, booking etc. 16 december staan ze in de AB met Clutch en 14 februari stopt hun gigantische wereldtour opnieuw in de Botanique voor een hevige avond vol stomende bluesrock. Ze vieren het tienjarig bestaan van de groep én het nieuwe - geheel analoog opgenomen in Nashville - 6e album "We the People of the soil", met gastrollen voor Marianne Dissard (cfr Calexico) Charles Treadway (The Dynamites) en gitarist Tyler Bryant. Producer van dienst was Vance Powell, die eerder al als producer aan de slag was bij White Stripes, Jack White en Seasick Steve.

Het album is uit in Frankrijk maar komt in heel Europa uit (op F**kthebassplayer via Caroline Records) op 26 oktober aanstaande. Bij wijze van opwarmer is dit de clip van het titelnummer “We the People of the Soil”: Video Clip

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: