Luister nu naar de live-versie van nieuwe single Tomorrow.

In een periode zonder optredens is het voor iedere band een uitdaging om haar live-energie over te brengen op het publiek. Utrechtse indieband Classic Water brengt vandaag de tweede video van een serie full band live video’s uit. Luister nu naar de live-versie van nieuwe single Tomorrow.

BEKIJK DE VIDEO HIER: https://youtu.be/aurLdlvtQtM

De video’s zijn opgenomen in een boerenschuur in Wijk bij Duurstede. De audio is opgenomen door Matthijs Thomassen en de video is gemaakt door Classic Water-toetseniste Lotte van Leengoed.

Voor fans van: The Notwist, The New Year, Amen Dunes
Bekijk de videoclip HIER

Over de single
Tomorrow gaat over iemand die gedreven wordt tot wanhoopsdaden en is deels geïnspireerd op Talking Heads’ Listening Wind. In de eerste helft van het nummer drijft de verteller de luisteraar tot de rand van de afgrond, waarna een lang instrumentaal stuk volgt dat door een indrukwekkende combinatie van melodieën en ritmes aanvoelt als een hypnotische rit over een eindeloze snelweg.

Over de band

De nummers van Classic Water roepen het gevoel op van een autorit over stoffige achterafwegen, dwars door al lang verlaten dorpen, terugdenkend aan wat er ooit was maar nooit meer zal zijn. De surrealistische woorden van zanger Tom Gerritsen zijn verpakt in nummers vol uitgestrekte instrumentale stukken met verstrengelde melodielijnen, afgewisseld met korte rock-and-roll-achtige uitbarstingen. Eerder bracht Tom folkmuziek uit als The T.S. Eliot Appreciation Society, waarmee hij meer dan 180 optredens speelde in Europa. Het is een onvergetelijke ervaring om Classic Water op het podium te zien. Het debuutalbum Concrete Pleasures is opgenomen en geproduceerd door Stacy Parrish (T Bone Burnett, Alison Krauss & Robert Plant) in een 14e-eeuwse Zweedse boerderij.

De band is vernoemd naar een gedicht van David Berman (Silver Jews, Purple Mountains).

Live
  • 13.02.2021 | Willem Twee, Den Bosch
  • 14.03.2021 | EKKO, Utrecht (album release show)
  • 08.04.2021 | De Nieuwe KHL, Amsterdam (i.s.m. GRAP)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over